NM Stavanger: dag 2

Skrevet av: Ingvar Sjøthun, publisert 21.01.2023

Bilder: Sverre Bech-Sjøthun

Andre dag av NM er unnagjort i Stavanger

Sprinterne er ferdige med sitt mesterskap, og allrounderne har fortsatt morgendagen igjen før mesterne utropes.

Sprinterne er ferdige med sitt mesterskap, og allrounderne har fortsatt morgendagen igjen før mesterne utropes. Blant sprinterne var det mange strykninger i forkant, og dessverre også underveis. Både Håvard Lorentzen og Martine Ripsrud var blant dem. Dette resulterte i lav deltakelse, med bare 4 løpere som fullførte kvinnenes NM Sprint. Vinneren og norsk mester ble Julie Nistad Samsonsen, foran Vilde Baas på 2. plass og Sofie Ulset på 3. plass.

Blant herrene var det flere deltakere og mer åpent i forkant. Peder Kongshaug hadde noe overraskende valgt sprint denne gangen, og lå på en foreløpig 5. plass før den avgjørende 1000-meteren. Her ble han dessverre disket da han sparket i klossene på isen før veksling. Det ble Henrik Fagerli Rukke som trakk det lengste strået, og som ble norsk mester i NM Sprint for herrer, foran Odin By Farstad på 2. plass og Pål Myrhen Kristensen på 3. plass.

Før andre og siste dag for allrounderne, er det foreløpig ledelse til Ragne Wiklund, som satte en flott mesterskapsrekord på kvinnenes 3000m! Videre kommer Sofie Karoline Haugen på 2. plass og Marthe Bjerkreim Furnée på 3. plass like bak. Sander Eitrem leder sammenlagt for herrene, foran Sverre Lunde Pedersen og Allan Dahl Johansson. Her ligger Sigurd Henriksen like bak, og det blir spennende og se hva han leverer på den lengste distansen i søndag!

Under NM er det gratis adgang for publikum og stevnet vil bli streamet på Stavanger Sandnes sin youtubekanal.