Påmelding

Meld deg inn via Min idrett
og bli med i vårt team ! 

  RSK med fokus på rekruttering

Skrevet av: Erik Dahle, publisert 26.03.2018

Rogaland Skøytekrets (RSK) skal være en støttespiller for klubbene som er en del av skøytekretsen. Med bakgrunn i dette så har RSK satt et ekstra fokus på rekrutering for alle grener i kretsen, sier styreder Roger Bjørkli (bilde)

RSK ønsker å bidra med å etablere ordninger som får flere på is, inline og rolerderby. I den forbindelse så har RSK vært i kontakt med 8. klasse ved Austebø Skole som ble et pilotprosjekt med tanke på å få med flere skoleklasser på is.

Elevene hadde en dobbeltime med idrett hver fredag og det ble avtalt at de skulle komme til Sørmarka Arena åtte fredager i løpet av vinteren.  Kravet var at alle fikk opplæring i hurtigløp. Stavanger Sandnes Skøyteklubb stile opp med Knut B. Carlsen, Harald Aspelund og Geir Olsen, som tok seg av elevene på en fantastisk måte.

Skøytebutikken ved Daniel van Riessen sørget for alle fikk låne lengdeløp skøyter – en stor takk til Daniel for hans bidrag.

Tilbakemeldingen fra lærerne som fulgte elevene var at alle syntes dette var kjekt og elevene hadde en høy læringskurve.  De siste treningene gikk de fleste på rekke og så å si alle elevene fulførte en 10000 meter siste dag – imponerende.

Det var en del elever som utmerket seg som gode kandidater til å bli skøyteløpere.  Sesongen nærmet seg slutten så jeg tok kun kontakt med foreldrene til eleven som utmerket seg mest. Det er bare å merke seg navnet «Herman».

Jeg fikk denne meldingen fra Hermans mor etter første trening Herman var med på …
«Hei, Herman likte seg veldig godt på treningen onsdag, så han vil bli med på trening mandag og onsdager fremover.  Veldig kjekt at dere fanget han opp og ga han tilbud. Vi har ikke helt trodd på han hjemme når han har fortalt at han er flink i lengdeløp, så faren ble ganske sjokkert når han så dette.  Mvh Stina Gloslie»

RSK skal ha et ekstra fokus på rekrutering og vil igjennom samarbeid med klubbene bidra til å bygge ut rekrutteringsarbeidet i hele vår region.

I følge Årsmelding til Stavanger Sandnes Skøyteklubb, så viser statistikken en stabil tilstrømning av nye medlemmer, men ikke noen videre vekst. Det er videre lite om ingen medlemmer fra eierkommunene rundt Stavanger som Sandnes, Sola og Randaberg – noe en må jobbe videre med.

Tidligere styreleder i Stavanger Sandnes Skøyteklubb Arne Walther Kranzmann har sagt ja til å se på hvilke muligheter vi har for å øke rekruteringen i Sandnes, Sola og Randaberg i sammen med RSK.

God påske!
Roger Bjørkli
Styreleder RSK

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer