Påmelding

Meld deg inn via Min idrett
og bli med i vårt team ! 

 

Verdenscupen på skøyter åpner i Stavanger

Skrevet av: Ingvar Sjøthun, publisert 08.09.2022

Billettene til verdenscupen selges gjennom Tikkio.no og åpner for salg torsdag 8. september kl 12.00.

 

 

Verdenscupen på skøyter var tilbake i Stavanger i 2021 for første gang på flere år. Og på tross av noen covid-restriksjoner var arrangementet er så stor suksess, at det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har lagt årets sesongåpning til Stavanger og Vår Energi Arena Sørmarka. Verdenscupen arrangeres i et samarbeid mellom Stavanger/Sandnes SK, Norges Skøyteforbund og Folkehallene.

- Vi er utrolig glade og stolte over å få verdenscupåpningen til oss, og gleder oss enormt til å ønske alle skøyteløpere og skøytefans velkommen til en stor fest i november, sier Kristin Kragseth, leder av arrangørklubben Stavanger Sandnes Skøyteklubb. 

Distanseprogrammet Stavanger: 

Fredag: 1500m, menn, 500m, kvinner, 3000m kvinner, lagtempo, menn.

Lørdag: 1500m, kvinner, 500m, menn, 5000m, menn, lagtempo kvinner.

Søndag: Semifinale fellesstart kvinner, Semifinale fellesstart menn, 1000m, kvinner, 1000m, menn, finale fellesstart kvinner, finale fellesstart menn.

Til verdenscuper på hjemmebane kan arrangørlandet stille med fulle kvoter på alle distanser, så det blir mange norske skøyteløpere i aksjon gjennom helgen. 

- Stavanger har virkelig satt seg på skøytekartet, både som en god arrangør av internasjonale stevner, og ikke minst nå med sin egen olympiske mester i Peder Kongshaug, som er fostret opp i hallen her. Vi håper at skøytepublikumet blir med på å lage en stor skøytefest får våre helter fra OL og VM sist sesong, våre nye talenter på vei opp og for alle de internasjonale løperne, sier Håkon Dahl, generalsekretær i Skøyteforbundet. 

Billettene til verdenscupen selges gjennom Tikkio.no og åpner for salg torsdag 8. september kl 12.00.

Tikkio.no

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer