Påmelding

Meld deg inn via Min idrett
og bli med i vårt team ! 

  Publisert: 25.11.2018

På venstre side finner du startlistene og link til online system for stevene våre. På høyre side finner du nyttig informasjon som husk på, kalender og våre fremtidige stevner


Peder nummer 3 sammenlagt

Publisert: 04.03.2019

Peder Kongshaug gikk inn til en flott 3. plass under helgens Vikingrace i Nederland.

Sammen med Julie Lu Sægrov Aske som representerte de klubben og Norge under den helgens løp. Julie fikk en 12. plass.


Oddbjørn vant sammenlagt

Publisert: 18.02.2019

Under helgens Landsmesterskap vant Oddbjørn Mellemstrand sammenlagt og satt mesterskapsrekord på 3000m med tiden 4.04.42 for G16.

Vegard Rye fikk sølv på fellesstart og Julie Lu Sægrov Aske sølv på 500 og 3000m, samt bronse på 1000 og 1500 - en flott innsats sier trener Ole Morten Mellemstrand.

Fra de yngste stilte Ella A Pokpoon, Stian Jong-Jin Henriksen, Frederik Gajos Hamre, Sander Waage Johnsen og Julian Lillejord Ahsam. Alle disse presterte og satte flere personlige rekorder. Vi kan vente oss mye av disse fremover sier trener Terje Meling som ser en stor fremgang av hele gruppen.

Under flotte forholde i Sørmarka Arena så ble det satt 186 personlige rekorder, 2 landsrekorder og 4 mester rekorder.

Vi var 243 som deltok på banketten lørdag kveld og NSF breddansvarlig Nils Harald Brattgjerd delt ut pris til klubber som hadde vist fremgang på rekrutering

Frode Bøhm holdt en tale på vegne av NSF og Thor Flikkerud overleverte den "vandrende skøyten" til Bjung Ørland Skøyteklubb som overtar LM til neste år.

Tilbakemeldingene fra våre tilreisende løpere og gjester varmer viser at vi fikk gjennomført helgens stevne på en god måte.

Ellers en stor takk til vår 45 funksjonærer som sørger for at vi kan arrangere slike stevner.

Alle resulteter fra helgens stevner.


Peder til VM for junior

Publisert: 31.01.2019

 

Peder Kongshaug skal representere Norge under VM for junior og Junior World Cup i Baselga.

 

Det er vår først løper som er tatt ut til et VM for junior. Vi ønsker Peder lykke til.


Peder vant 16. års klassen

Publisert: 28.01.2019

Under helgens Vikingløp så gikk Peder Kongshaug inn til en 1. plass for gutter 16.

 

 

Julie Lu Særgrov Aske gikk inn til en fin 3. plass med Oddbjørn Mellemstrand på en 4. plass.

For Peder og Julie så blir det Viking Rance i Nederland. For mer informasjon, se resultatlistene.

Vi gratulerer dere alle.


NM veteraner

Publisert: 28.01.2019

Vi hadde en fin gjeng med veteran som deltok under NM for veteraner på Hamar - en 3. plass til Arild Finnesand sammenlagt.

 

 

Videre så deltok Knut Hodnefjell, Sveinung Øvretveit, Egil Bokn, Per Nygård og Trygve Hetland som alle var godt fornøyd med egen innsats. Resultatene finner du her.


Landskamp i Nederland

Publisert: 22.01.2019

Peder Kongshaug, Oddbjørn Mellemstrand og Julie Lu Sægrov Aske representerte Norge under junior landskamp i Nederland Groningen mellom Tyskland, Nederland og Norge.

Peder fikk en 3. plass på 500M og bidro til at Norge viste igjen. Vår klubb stilte med hele 3 løpere - imponerende. Resultatene fra helgens stevne finner du her


En flott løpshelg

Publisert: 09.01.2019

Vi hadde løpere i Stavanger under Norges Cup 6 og i Vikingskipet - de årlige Hamarlekene.

Peder gikk til topps i sin klasse og Nina Alsaker inn til en 3. plass. Vi gratuler de alle også de som deltok fra vår klubb og satte personlige rekorder begge steder. Resultatene fra Stavanger og fra Hamar. Peder Kongshaug og Oddbjørn Mellemstrand som gikk inn til en 4. plass skal delta under landskampen i Nederland.


Thor ble årets ildsjel 2018

Publisert: 01.01.2019

Thor Flikkerud ble tildelt Stavanger Kommune sin ildsjelspris for 2018. En dypt rørt Thor mottok en diplom og kr. 25.000,- som en gave for hans innats i skøytemiljøet.

Ordfører Christine Sagen Helgø holdt en flott tale om Thor sin innsats i alle type funksjoner – ikke minst hans bidrag og hvordan han har bidratt til å bygge opp et skøytemiljø både før og etter Sørmarka Arena. Thor har stor respekt for hans innsats og flere ville gratulere og takk for hans bidrag. Det var flere idrettsutøvere som fikk tildelt priser for sin innsats på Ledaal i Stavanger - det var fult opp med idrettsfolk og vi i skøytemiljøet fikk vår oppmerksomhet.


Flotte prestasjoner under NM

Publisert: 02.01.2019

Under helgens NM på Gol, Sprint og NM Arendal, Allround så var våre løpere å regne med på enkelt distanser og sammenlagt.

Peder Kongshaug fikk en flott 3. plass sammenlagt for junior under NM sprint og Marit Fjellanger Bøhm en 4. plass på Allround og gikk inn til 2. plass på 1500m og 5000m. I Sammen med Marit så deltok Oddbjørn Mellemstrand. Under sprint så deltok Lise Hølland, Julie Lu Sægrov Aske og Magnus Dahle.


Marit vant NC 5 Allround

Publisert: 17.12.2018

Marit Fjellanger Bøhm ble vinner av Allround under helgens Norges Cup 5 på Hamar

 

Lagleder Frode Bøhm oppsumerer løpet:

Oddbjørn vart nr. 3 i junior allround med alle beste junior på plass. Ny pers på 1500m (1.56.21) Vegard vart nr. 5 i junior allround med jevne gode seriar. Sterke enkeltløp av Peder (nr. 2 på 1500m og nr. 3 på 3000m og 5000m) og Magnus (5. og 6.plasser) som begge dessverre vart diskvalifisert på 500m laurdag og ikkje fekk samanlagtresultat. Julie satte pers på 3000m med 4.56.26 og vart nr. 5 samanlagt i junior allround. Lise hadde uhell med fall på oppløpet under 500m i junior sprint som øydela for samanlagtresultatet. Allrounder Ole Mikkel deltok i junior sprint og vart nr. 7. Erlend vart nr. 10 i junior allround. (bilde EF Sportsfoto)


Peder i junior World Cup

Publisert: 27.11.2018

Peder Kongshaug deltok sammen med flere andre norske under helgens ISU junior World Cup stevne i Polen.

De norske presterte på enkelt distanser og i lagtempo under gode forhold. Peder var godt fornøyd med egen innsats og opplevde stevne som en lærerik helg i sammen med internasjonale løpere. For resultater, se ISU sin protokoll. Klubben er stolt over å ha en av våre med i en junior World Cup.


Sandnesgauken ga rekorder

Publisert: 26.11.2018

Årets Sandnesgauken ga 73 personlige rekorder under flott forholde i Sørmarka Arena den 24-25. november.

For mange av de yngste så var dette det første stevne de deltok på - en ivrig og flott gjeng fikk vist seg frem. Våre funksjonærer bidro til at det ble et stevne som fungerte effektivt og at alle fikk gjennomført sine distanser. Bilde viser våre rekrutter som mottok deltakerpremie, Sandnesgauken.


Skøytekalender 2019

Publisert: 09.10.2018

Klubben skal gi ut skøytekalender for 2019 med støtteannonser til vår skøytesatsning

I den forbindelse så trenger vi alle klubbens medlemmer til å bidra med å skaffe annonsører.

En annonseplass koster 2.500,- og det er mulig å kjøpe flere, da tilpasser vi annonsen over 1, 2 eller flere annonseplasser.

Kalenderen vil bli trykket opp i 30 x 40 format med lakkert overflate i meget bra papirkvalitet. Hver annonsør vil få inntil 10 kalendere pr. annonse.

Kanskje din bedrift ønsker en annonse? - hva med andre du kjenner, en butikk? Send en e-mail til de du tror er interessert med link til vår hjemmeside, så kan de lese denne artikkelen.

Send mail til leder@stavangersandnes.no hvem du har skaffet (e-mail/telefon), så tar vi kontakt og ordner med navn og logo.

Vedlagt bilde er kun en illustrasjon på design og utforming av vår kalender.


NM enkeltdistanser 2019

Publisert: 05.11.2018

Klubben stilte med 7 løpere under helgens NM enkeltdistanser 2019 på Hamar.

Forholdene var ikke optimale, men like for alle - som igjen bidro til litt varierte tider. I Bilde (EF sportsfoto) så er det Julie Lu Sægrov Aske som kjemper under hennes 500M. I sammen med henne så deltok Lise Hølland, Marit Fjellanger Bøhm, Vegard Rye, Ole Mikkel og Oddbjørn Mellemstrand og Magnus Dahle. Resultatene fra helgens stevne.


Peder presterte under NorgesCup 2

Publisert: 28.10.2018

Peder Kongshaug gikk inn til en 1. 2. og 3. plass under helgenes Norges Cup for junior - og viser at han er å regne med i tiden fremover.

Klubben hadde videre med Oddbjørn og Ole Mikkel Mellemstrand, Vegard Rye, Marit Fjellanger Bøhm som fikk to 3. plasser. Videre så var Magnus Dahle tilbake.

Vi gratulerer og ser frem til den kommende sesongen. Her er alle resultatene.


Publisert: 19.09.2018


Har du lyst å hjelpe til ?

Publisert: 27.10.2018

Vi setter opp et lite kurs/informasjonsmøte onsdag den 31. oktober kl.18:00 i Sørmarka Arena -til nye medlemmer som har lyst til å hjelpe til når vi har stevner. Enkle og greie oppgaver som Thor Flikkerud og Knut B. Carlsen vil fortelle om. Er du bare nysgjerrig på hva vi trenger hjelpe til ? - ta turen innom og hør hva de har å fortelle.


Terminlisten er klar

Publisert: 30.08.2018

Terminlisten for Stavanger ligger nå klar på høyre side. Kortbaneløp og Hinderløype vil bli avtalt fortløpende og informert ut via denne siden og e-post til klubbens medlemmer.

Dere vil også finn årshjulet som vår junior og senior planlegger etter, samt Norges Skøyteforbund sin terminliste for lokale, nasjonale og internasjonale løp.


Kjekt medlemsmøte

Publisert: 10.06.2018

Vi hadde i dag medlemsmøte hvor 45 av våre medlemmer deltok - et møte hvor vi oppsummerte sesongen som var, sa noe om fremtiden og ga priser for innsats og pågangsmot.

Kristin F Kragseth åpnet medlemsmøte og ønsket velkommen på vegne av styre og henne som styreleder.

Det ble videre gitt en kort gjennomgang av kommende sesong og de arrangement som kan bli i Stavanger. Vi har meldt inn et teknisk behov til Sørmarka Arena for neste år. Kristin oppfordret oss alle til å støtte grasrotandelen og be venner og familie støtte oss.

Lars M. Haldorsen fortalte litt om veteranen og de løp de er med på i inn og utland. Terje Puntervold bidrar med treningsprogram for denne gjengen.

Monica Mathiassen ga en status for rekruttene og turen til Hamar sist sesong - ikke minst den kjekke treningen de hadde sammen med våre junior og seniorer på Selestranden.

Ole Morgen Mellemstrand vektla det samarbeidet de hadde med Ingrid og den fremgang gruppen har vist. Sykkelsamlingen i Sirdal sist helg viser at det ligger mye i gruppen og at en vil få igjen for det arbeidet en legger ned nå til vinteren. Ole Morten oppfordret rekruttene til å sette LM som kommer til Stavanger neste år, som et prioritert løp å jobbe mot.

Det ble delt ut bestemannspris til Peder Kongshaug, årets gjennombrudd til Oddbjørn Mellemstrand og innsatspokalen til Lise Hølland. For rekrutten så fikk Ingeborg Sjøthun og Fredrik Hamre innsatspris for det arbeide de legger ned på trening.

Det ble så delt ut en rose til våre funksjonærer og andre som bidrar til å bygge skøytesporten i våre region.

Som et sist punkt på agendaen så gjennomført vi en spørrekonkurranse hvor Ingvar Sjøthun gikk av med seieren - gratulerer.

Ha en god sommer og velkommen tilbake i høst, hilsen oss i styre.


Treningshelg i Sirdal

Publisert: 06.06.2018

Under sommerlige forhold så gjennomførte vår elitegruppe en treningsleir i Sirdal og Setedalstraktene 1 - 3. juni.

Turen starte i Sandnes, hvor en syklet til Lauvik og tok båten inn til Lysebotn. Derifra gikk det bratt oppover til høyfjellet før en overnattet i Sirdal. Dagen etter syklet en fra Sirdal til Valle i Setedalen og retur - Sesilåmi turen begge veier. Søndag var det hjemover fra Sirdal til Sandnes - mange timer på sykkel var tilbakelagt.


Thor ble tildelt innsatspris

Publisert: 14.05.2018

Under Rogaland Skøytekrets sitt årsmøte så fikk Thor Flikkerud tildelt innsatsprisen for hans arbeid i skøytekrets og klubb.

 

 

Thor har i over 25 år vært en aktiv støttespiller for krets og klubb - han har lagt ned et betydelig arbeid for å arrangere skøyteløp, delta som trener for de yngste og skape et aktiv på isen.

 

 

 

 

Idrettsprisen fra Rogaland Skøytekrets ble tildelt Maria Haas fra Stavanger Kunstløpklubb - en historisk begivenhet da dette var første gang kunstløp fikk denne prisen

 

Vi gratulerer de begge med prisene.


Kristin ny styreleder

Publisert: 26.03.2018

Klubben har fått ny styreleder Kristin Kragseth som ble enstemmig valgt under Årsmøte for 2017.

Kristin er engasjert i idretten ikke minst i sin tid som styreleder i Viking og har et stort hjerte for all idrett. Selv har hun vært aktiv på høyt nivå innenfor basket.

 

- Det å kunne bidra med frivillig arbeid for barn og unge som: trener, oppmann eller det som følger med - har alltid gitt meg noe, sier Kristin. Når jeg ser hvor mange som bidrar i Stavanger Sandnes Skøyteklubb som frivillig, så inspirer det meg til å bidra sammen med dere.

 

Til daglig så jobber Kristin som ansvarlig for de feltene som Point Resources operer på norsk kontinental sokkel.

 

Kristin får med seg i styre: Monica Mathiassen, Rune Osland, Lars Magne Haldorsen og Frode Bøhm og vi ønsker det nye styre med Kristin som ny styreleder lykke til.


Største tropp under NM sprint

Publisert: 26.03.2018

Under helgens siste skøyteløp NM sprint så stilte vi med den største troppen. 

Sammen med Norges beste sprinter så stilte klubben med Marit Fjellanger Bøhm, Lise Hølland, Julie Lu Sægrov, Peder Kongshaug, Ole Mikkel Mellemstrand, Oddbjørn Mellemstrand, Simen Rye og Magnus Dahle. Det var en tøff kamp mot OL og World Cup vinner Håvard Lorentzen, men det ble satt personlige rekorder og vi viser igjen – flott innsats til der alle. For resultater se BØSK sin side.


RSK med fokus på rekruttering

Publisert: 26.03.2018

Rogaland Skøytekrets (RSK) skal være en støttespiller for klubbene som er en del av skøytekretsen. Med bakgrunn i dette så har RSK satt et ekstra fokus på rekrutering for alle grener i kretsen, sier styreder Roger Bjørkli (bilde)

RSK ønsker å bidra med å etablere ordninger som får flere på is, inline og rolerderby. I den forbindelse så har RSK vært i kontakt med 8. klasse ved Austebø Skole som ble et pilotprosjekt med tanke på å få med flere skoleklasser på is.

Elevene hadde en dobbeltime med idrett hver fredag og det ble avtalt at de skulle komme til Sørmarka Arena åtte fredager i løpet av vinteren.  Kravet var at alle fikk opplæring i hurtigløp. Stavanger Sandnes Skøyteklubb stile opp med Knut B. Carlsen, Harald Aspelund og Geir Olsen, som tok seg av elevene på en fantastisk måte.

Skøytebutikken ved Daniel van Riessen sørget for alle fikk låne lengdeløp skøyter – en stor takk til Daniel for hans bidrag.


Les mer

Arne Walther takket for seg

Publisert: 22.03.2018

Arne Walther Kranzmann takket for seg etter 5 år som styreleder i Stavanger Sandnes Skøyteklubb i forbindelse med årsmøte.

 

Blomster og en gave ble overlevert Arne Walther (venstre) av daglig leder Erik Dahle (bilde Odd M. Mellemstrand)

 

Karrieren til Arne Walther startet som skøyteløper og han har siden den gang vært engasjert i skøytesporten. Som styreleder i Sandnes Skøyteklubb bygget han opp sammen med flere en gruppe skøyteløpere fra Sandnes regionen. Etter at Sørmarka Arena ble etablert, startet Arne Walther sammen med leder av Stavanger Skøyteklubb, Stein Oddvar Sægrov prosessen med å styrket skøytesporten i vår region. Som et utfall av dette arbeid ble det besluttet å slå i sammen Stavanger og Sandnes Skøyteklubb og Arne Walther påtok seg oppgavene som styreleder.

 

Det arbeidet Arne Walther la ned sammen med Stein Oddvar og som han videreførte i de påfølgende årene, viser igjen i den klubben Stavanger Sandnes Skøyteklubb er i dag.

 

- Det er vemodig å forlate klubben, men jeg ser at tiden er inne for å gi "stafettpinnen" videre, sier Arne Walther. Jeg ville ikke vært foruten disse årene som styreleder med de spennende prosjektene og de utfordringene som har vært. Å påta seg et ansvar for World Cup sammen med Norges Skøyteforbund og Sørmarka Arena, viser at Stavanger Sandnes Skøyteklubb er en klubb med mange flotte ressurser og en organisering som kan håndtere en slik utfordring. Tenk på hvor mange i vår regionen som ble klar over vår idrett og Sørmarka Arena igjennom TV ruten. Vær stolt av det dere alle gjør og snakk klubben opp. Klubben er de beste hender igjennom alle dere frivillige, daglig leder Erik Dahle og styre med ny styreleder Kristin F. Kragseth. Jeg ønsker dere alle lykke til videre og bygg sten på sten så kommer det en Norgesmester fra vår region.

 

Arne Walther sitt engasjement for å skap et godt fellesskap, samarbeide på tvers, gjør hverandre gode og se alle, er noe av det vi skal ta med oss videre. 

 

Klubben og styre takker for alt det du har gjort og for den fremover lente personen du er som har løftet skøytesporten i vår region - tusen takk og lykke til videre.

 


Siste løp i Stavanger

Publisert: 13.03.2018

Norges Cup finale og Rekordløp 2018 var det siste løpet vi arrangerte i Stavanger denne sesongen.

Det ble satt hele 323 personlige rekorder og kretsrekorder - noe som er gledelig for alle de som ønsket en rekord før isen forsvant.

 

Det ble delt ut Norges Cup premier til jenter og gutter junior og senior av Norges Skøyteforbund ved Sven--Erik Ødegard og Marcel Vanberg. Her ved jenter junior.

Klubbens egne løpere gjorde en flott innsatts denne helgen og mange av våre minste deltok. For mer utfyllende prestasjoner, se neste side. Vi gratulerer de alle.

Tilslutt en stor takk til alle dere funksjonærer som stiller opp, uten dere ingen løp. Sesongen har vært hektisk med to World Cup og flere nasjonale og lokale løp. Nytt styre skal ta stilling til den kommende sesong ut fra den kapasitet vi har og det at vi trenger flere funksjonærer.

Til foreldre og foresatte: det vil bli informasjonsmøte for rekruttene, egen invitasjon sendes ut. Skøyteskolen har siste trening nå torsdag  15. mars. Isen forsvinner mandag 19. mars.

Vi ønsker alle velkommen tilbake i høst og ønsker god sommer til de vi ikke treffer før isen er tilbake.


Les mer

Vegar fornøyd med innsatsen

Publisert: 08.03.2018

 

Vegard Rye satte to personlige rekorder på 500M og 1000M under helgens Viking race i Heerenveen.

Det ble videre en 5. plass på 3000M og en 8. plass sammenlagt, og var godt fornøyd med innsatsen.

Vi gratulere Vegard med en flott helg.


Simen vant junior sprint

Publisert: 07.03.2018

Simen Rye gikk inn til seier for juniorklassen sprint under helgenes Norges Cup i Vikingskipet

Ole Mikkel Mellemstrand satt kretsrekord på distansen 5000M og Ingeborg Espeland gikk inn til en 2. plass og Lise Hølland en 3. plass for junior. Marit Fjellanger Bøhm tok seieren på 500M og 1500M for kvinner Allround. Fem distanse seire i juniorklassen - meget bra. Videre så deltok Magnus Dahle og Alise Hellem. Alle resultatene. Foto: EF Sportsfoto.


Norge viste igjen

Publisert: 26.02.2018

Norge stilte med flere løpere hvor Vegard Rye, Peder Kongshaug og Oddbjørn Mellemstrand representerte vår klubb under Landskampen.

Landskampen er et skøyteløp mellom Norge, Sverige, Finland og Danmark. Våre gutter sørget for at Norge fikk 1, 2 og 3 plasser - en flott innsats under kalde forhold utalte Ole Morten Mellemstrand, som deltok som en av to trenere. Se resultater fra helgens løp. Vi gratulerer alle tre med en flott innsats.


NM for veteraner

Publisert: 20.02.2018

Arild Finnestad vant alle sine distanser i 40 års klassen under NM for veteraner på Geithus.


Arild gikk 500, 3000 1500 og 5000 M og ble dermed Norgesmester for veteraner i sin klasse.

I tillegg deltok Per Nygård, 5 plass sammenlagt i 70 års klassen, Egil Bokn 2 plass sammenlagt i 65 års klassen og Lars M Haldorsen en 4 plassen i 55 års plassen. Resultater. Vi gratulerer dere alle fine prestasjoner.


Flotte resultater fra LM 2018

Publisert: 19.02.2018

Vi stilte med Peder Kongshaug, Oddbjørn Mellemstrand, Lise Hølland, Vegar Rye og Dafne M. Lund under helgene LM 2018 på Valle Hovin.

Våre løpere fikk 1, 2 og 3. plasser og viste igjen på alle distanser, lagtempo og fellesstart - vi gratulerer dem alle. For mer informasjon om resultatene, se Aktiv SK sin side.


Ingeborg vant 3000 M

Publisert: 05.02.2018

Ingeborg Espedal stilte til start i Bergen under Norges Cup 6 og fikk en 1. plass for sin 3000 M

Utendørsbane er alltid spennende på grunn av værforholdene, men denne helgen var været bra og de som deltok fikk en fin opplevelse ute.

Samme helg deltok Vegard Rye i Viking løpet Tønsberg, hvor han ble kvalifisert seg til Viking Race i Heerenveen Nederland. Vi gratulerer de begge.


Kortbaneløpet

Publisert: 31.01.2018

Det stilte til start 35 rekrutter og 5 av våre junior/senior - et kjekt løp hvor alle fikk en medalje for innsatsen.

Det er laget en resultatliste som ligger i RSK sin sky, hvor alle som deltok er listet opp.

Neste løp er Onsdagscup 5 den 31. januar kl. 18:00 - bli med.


Hamarlekene 2018

Publisert: 22.01.2018

 

Vi hadde en flott gjeng med 7 jenter og 5 gutter som deltok under helgens Hamarleker.

Både stor og små hadde en fin helg på og utenfor isen. Løp på dagen og en sosial aften med pizza om kvelden - premier på søndag før avreise.


NM allround 2018

Publisert: 15.01.2018

 

 

 

Marit Fjellanger Bøhm og Peder Kongshaug deltok under NM allround 2018 på Jevnaker.

Marit fikk en 4. plass og Peder var NM sin yngste deltaker. Flott at klubben var representert under NM.


Skøytekalender 2018

Publisert: 15.01.2018

 

 

 

Årets Skøytekalender 2018 er klar.

Dere vil finne den i Sørmarka Arena - ta den med hjem og gi til dine kontakter.

Dette er en årlig tradisjon som vi viderfører også i år.

En takk til alle de som støtter oss, dere er med å bygger vår klubb.


Vegar fikk 1. plass under LDM

Publisert: 14.01.2018

Vegard Rye fikk en flott 1. plass under helgens LDM 2018. På en 3. plass kom Oddbjørn Mellemstrand med Ulrik Schaathun Berge Fana IL på en 2. plass for gutter 15 år.

 

Det var påmeldt 72 løpere til LDM, hvor vi hadde med de minste og noen juniorer. Resultater etter helgen stevne finner du på vår hjemmeside. Vi gratulerer alle som fikk sine medaljer og til alle våre rekrutter som deltok.


Norges Cup 5 prestasjoner

Publisert: 11.01.2018

Helgens Norges Cup 5 i Sørmarka Arena ble gjennomført med flere av Norges beste på startstreken og løpere fra egen klubb.

For Lise Hølland jr. og Marit Fjellanger Bøhm så ble det en første plass på hver av disse. 100M og Fellesstart var med på programmet og er kommet som distanser i noen av Norges Cup stevnene. Komplett resultatlister.


Oddbjørn presterte under NC 4

Publisert: 20.12.2017

Oddbjørn Mellemstrand presterte på alle distanser under helgens Norges Cup 4 og gikk inn til en sluttid på 7.12,14 på 5000 M søndag, som også er ny kretsrekord.

Foto EF sportsfoto

- Oddbjørn er 15 år og tiden på 5000 M kan sammenlignes med noen av de beste i denne aldersgruppen både historisk og i dag, sier trener Ingve Hølland. Som også legger til at enkelte av de andre løperne satte også personlige rekorder.

Vi stilte med 8 løpere denne helgen: Marit Fjellanger Bøhm, Lise Hølland, Magnus Dahle, Simen Rye, Ole Mikkel Mellemstrand, Oddbjørn Mellemstrand, Peder Kongshaug og Vegard Rye.


Vegard deltar i landskampen

Publisert: 29.11.2017

Vegard Rye er tatt ut til gutt og jentelandskampen i Tyskland den 27 - 28. januar 2018. Det blir en kamp mellom Tyskland, Nederland og Norge. Vi gratulerer og ønsker Vegard lykke til.


Tusen takk

Publisert: 20.11.2017

På vegne av Stavanger Sandnes Skøyteklubb og Norges Skøyteforbund en stor takk til alle dere frivillige som bidro til en ny folkefest under World Cup 2. Uten transport, vakter, informasjon, skøytetekniske funksjonær m/flere så ville ikke dette arrangementet vært mulig.

ISU har gitt oss flotte tilbakemeldinger som jeg skulle bringe videre til dere alle. Vårt samarbeid med ISU, Norges Skøyteforbund, Sørmarka Arena, Scandic Forum, NRK, TV Vest, Stavanger Aftenblad, andre mediehus m/flere, skapte en flott opplevelse for vårt publikum. Jeg legger ved linken til Stavanger Aftenblad som viser at flere var fornøyd.

En stor takk går til banemannskapene som bidro til flere personlige rekorder, banerekorder og verdensrekorder - uten topp isforhold så blir det ikke den samme festen. Ikke minst stor takk til våre speakere som sørget for spenning og god informasjon under hele stevne i flott regi med NRK.

Et slik stevne er med på å gjøre idretten vår kjent og et viktig bidrag i vårt rekrutteringsarbeidet - en bedre markedsføring av idretten og vår klubb kan vi ikke få.

Igjen takk for at du stiller opp og bidrar til å bygge vår idrett og klubb - dere er alle viktige.

Her litt historie for de som ønsker å se utviklingen i skøytesporten fra Stavanger - landskampen fra 1987 mellom Norge og Nederland.


Marit inn til 1. plass

Publisert: 15.11.2017

Marit Fjellanger Bøhm vant 1500 og 3000 M under Norgescup 2 på Geithus - utebane.


 

Under krevende forhold med tidvis tåke, så var Marit godt fornøyd med egen prestasjon - vi gratulerer Marit med to 1. plasser.


Publisert: 13.11.2017


Marit fikk en 3. plass

Publisert: 30.10.2017

Under helgens NM enkeltdistanser så gikk Marit Fjellanger Bøhm inn til en flott 3. plass på 3000 M

 

Det ble videre satt ny banerekord på 10.000 M av Sverre Lunde Pedersen, som sammen med Hege Bøkko fikk utdelt Kongepokalen.


 

Klubben stilte videre med Ingeborg Espeland, Lise Hølland, Simen Rye, Ole Mikkel Mellemstrand og Magnus Dahle

Tilbakemeldingen vi har fått fra NSF og andre viser at vi fikk gjennomført stevne på god måte. En stor takk til alle tilreisende og lokale funksjonærer, trenere/lagledere, løpere, Sørmarka Arena, samt TV/Radio og Aviser som bidro til å gi oss oppmerksomhet.

Neste gang vi treffes er under Worldcupen den 17-18-19. november - velkommen.


Publisert: 22.08.2017


Publisert: 18.09.2017


 


Ingborg vant 3000 M

Publisert: 23.10.2017

Ingeborg Espeland (junior) vant 3000M under Norgescup 1 på Hamar. Vi hadde 10 løpere fra vår klubb som deltok under helgens løp.


Bilde EF sportsfoto

Utenom Ingeborg som fikk en 1. plass, så gikk Sime Rye (junior) inn til en 3. plass på 500, 1000 og 1500M. Broren Vegard Rye (junior) gikk inn til en 3. plass på 3000M - vi gratulerer.

Det ble videre satt en del personlige rekorder og flere viste en flott fremgang. Utenom disse 3 deltok: Lise Hølland, Dafne Lund, Marit Fjellanger Bøhm (senior), Ole Mikkel Mellemstrand, Oddbjørn Mellemstrand, Peder Kongshaug og Magnus Dahle (senior).

Her kan du lese alle resultatene Norgescup 1


Pingvinene likte det de så ..

Publisert: 10.10.2017

SGames 2017 ga oss flere og viktige erfaringer - ikke minst i forhold til distanser og behov for utstyr i tiden fremover.


Vi gjennomførte denne helgen i tett samarbeid med overdommer Roald Farestveit, funksjonærer og trenere. Både SGames 2017 og Stavanger Open 2017 er stevner for de som har trent på is i sommer og da de eldste og beste.

Det var hyggelig at så mange utenlandske løpere deltok sammen med hele det norske skøytelandslaget, noe som igjen bidro til fartsfylte helger.

Vi skal gjennomføre de samme stevnene til neste år, dog med noen justeringer av SGames. Videre så skal vi jobber for å få flere utenlandske løpere til å besøke og trene hos oss - noe våre utenlandske gjester som deltok denne gang skulle bidra til.


SGames 2017

Publisert: 06.10.2017

Til start under helgens SGames 2017 så stiller hele vårt landslag. De skal konkurrere mot våre utenlandske gjester. Det blir en helg med høy fart og ny variant av 100 M.

Bart Swings fra Belgia eller Lucas Van Alphen, Sjoerd de Vries og Daniel Greig fra Nederland med flere stiller til start denne helgen.


 

SGames er et arrangement hvor vi skal bidra til utvikle skøytesporten og vil denne gang prøve ut 100 M med 3 til start. Det vil bli benyttet utslagsmetoden hvor det legges opp til alle skal få gå 3 distanser. Det vil ikke bli tatt tid, men hvor en går videre til en mellomrunde og så til en finalerunde, hvor de beste går den siste distansen i finalerunden.

Da vi har flere løpere som har OL som mål for denne sesongen, så har vi valgt å legge inn en 500 M lørdag og 1 par på 5000 M manuell tid søndag etter Fellesstarten.

Programmet er som følger: Lørdag 100 M, 500 M og Teamsprint - Søndag Lagtempo og Fellesstart. Start kl. 10:00 begge dagene.


Salg av klubbklær og vinterjakke

Publisert: 20.09.2017

Vi har på lager noen nye trikoter, jakker og overtrekksbukser som vi selger ut til reduserte priser.

Finner du noe på vårt lager som du ønsker å kjøpe, ta kontakt. Se under "Butikk" på denne siden.

 

Vinterjakke

Ønsker du en slik jakke som er avbildet, så sender du en e-post til post@stavangersandnes.no og opplyser om følgende: Navn, Størrelse og Mann/Kvinne. Leveres i følgende størrelser: 8-10 og 11-13 år, samt XS, S, M, L, XL, XXL. Frist for bestilling er satt til fredag 29. september. Prisen er Kr. 740,-

Til de av dere som har kjøpt en slik jakke, så vil vi sette på våre sponsorer - dette for å gi tilbake til de som støtter oss. Kommer tilbake med tid og sted for når dette vil bli gjort.


Stolte sponsorer

Publisert: 08.09.2017

Våre sponsorer har troen på det arbeide vi legger ned i å utvikle vår klubb - en klubb som inkluderer alle og som satser mot toppen.


Vi ønsker å være best på fellesskap og resultater, samt nå vårt mål om deltakelse på det Norske Skøytelandslaget innen 2022 - til dette er våre sponsorer viktige støttespillere.

For å vise våre sponsorer i det offentlige rom, så har vi gjennomført noen tilpasninger på vår nettside, samt at all reklamen som sendes ut er merket med våre sponsorer. Videre så vil vår bekledning innehold de sponsorene som vi har inngått en avtale med. Bilde over viser to av våre Eliteutøvere (Magnus og Ole Mikkel) i vinterjakken - en jakke alle våre Eliteutøvere skal benytte når de representerer klubben.

Til de av dere som har kjøpt en vinterjakke, så vil det i begynnelsen av sesongen bli mulig å få satt på sponsorer. Kommer tilbake til dette. Det vil videre bli en ny runde med bestilling av vinterjakkre i løpet av september.


Tusen takk Sparebankvest

Publisert: 01.09.2017

For å kunne satse slik vi gjør på barn og unge, så er støtten fra Sparebankvest viktig i vårt arbeid med å bringe frem idrettsutøvere fra vår region på et toppnivå.

Sparebankvest er en viktig årsak til at klubben i dag har en flott gjeng med rekrutter og en elitegruppe som satser mot toppen. Takk for at dere har tro på det arbeide vi legger ned og er med oss videre. Vi skal bygge videre og har som mål og kunne levere løpere fra vår klubb til det norske Skøytelandslaget innen 2022.


 

Bilde:
Erik Dahle, daglig leder - Trond Ove Edland, Sparebankvest - Arne Walther Kranzmann, styreleder 

Overrekkelsen foregikk i sammen med flere andre i Sparebankvest sine lokaler i Stavanger, hvor vi fikk oppleve sang og musikk - samt begrunnelsen til at vi ble tildelt støtte. For oss var det spesielt hyggelig at en av våre funksjonærer Trond Ove overleverte gaven. Vi fikk anledning til å begrunne noe mer hva gaven skulle brukes til og igjen takk for at Sparebankvest er med oss videre.

Sparebankvest vil dere se på våre bekledning og der vi viser frem våre sponsorer.


Bli en bedre skøyteløper

Publisert: 28.08.2017

Norges Skøyteforbund har i samarbeid med Norges Idrettshøgskole laget og visualisert en rekke øvelser som bidrar til å redusere skaderisikoen for utøvere av våre grener.


Her kan du gratis se effektive øvelser som holder deg skadefri via nettside og app. Last ned "skadefri" i appstore/ Google play. Eller gå direkte til siden netttsiden.

En stor takk til Martine Ripsrud og Henrik Fagerli Rukke som er våre modeller for de ulike øvelsene.


Bestilling av klubbklær

Publisert: 23.08.2017

Da nærmer vi oss ny sesong på is og kanskje det er noen som trenger ny trikot eller jakke - eller har du noe å selge.

Klubben har noe utstyr på lager, samt at vi har noe brukt utstyr. Se under Butikk.

Det er satt en frist på 1. september for å bestille jakke eller trikot via Skøytebutikken. Leveringstid er 2-3 måneder. Har du vokst ut av noe, da kan vi legge dette ut til salgs på vår hjemmeside.

Vi kommer videre til å gå ut med et nytt tilbud på vinterjakker av samme type som sist.

For å sikre lagfølelsen, tilhørighet til klubb og vise vår sponsorer så skal klubbens trikot og jakke benyttes all den tid vi er i sesong og på is. De minste ser opp til de eldste og de beste og da må denne gruppen signalisere at vi er på det samme laget. Som barn så kjøper vi drakten til det fotball, håndball -laget etc. vi holder med, den samme følelsen skal vi ha i vår klubb, sier styre. Se ellers hva klubbens sier om riktig bekleding.


Ole Morten leder Elitegruppen

Publisert: 21.08.2017

Ole Morten Mellemstrand overtok ansvaret for Elite og Satsningsgruppen etter Mikael. Ole Morten har lang erfaring som løper og trener og får ansvar for 16 junior og senior løpere.


Trenerteamet til gruppen består videre av: Ingve Hølland, Terje Puntervold og Frode Bøhm - alle med lang erfaring og er ildsjeler som ønsker å bidra til vår satsning.

Ingrid Paul blir en del av gruppen

For å kvalitetsikre det arbeidet vi gjør, utvikle klubb og vårt trenerteam, så har vi valgt å inngå et videre samarbeid med Ingrid.

Ingrid er kjent med vårt miljø og løpere og har bidratt i oppbygningen av klubben.

Enkelte løpere har allerede høstet positive resultater av hennes lange erfaring som lege, rådgiver og trener. Vi tror at Ingrid sammen med vårt trenerteam under Ole Morten sin ledelse vil bidra til at vi når målet for 2022 - løpere fra vår klubb på det Norske Skøytelandslaget.

 

Håvard Myklebust er ansatt som trener på Wang Toppidrett

Håvard vil følge opp de elevene som er med i vår elite og satsningsgruppe. Håvard er også ansvarlig for prosjekt Toppfart på vegne av NSF - en kompetanse vi nå har i vårt lokalmiljø.

 


Inlineløp Reve

Publisert: 09.05.2017

Inlineløp Reve gokartbane den 27. august 11:00

En fin anlending til å få testet rulleskøyteformen. Se videre listen fra Austrått IL Inline

Påmelding til løpet

Mer om Inlineløp under RSK


Takk for ditt bidrag Mikael

Publisert: 10.08.2017

Mikael Flygind Larsen har vært trener for vår Elite og Satsningsgruppen og lærer ved Wang Toppidrett.

Etter 4 år på reise hvor de siste årene med to små barn hjemme i Holmestrand, så var tiden kommet for å avslutte sitt engasjement i Stavanger.

Mikael har i sammen med klubbens trenere bygget opp et team med flott løpere som presterer på et høyt nivå. Et godt grunnlag er lagt og vi skal ta vare på det arbeidet du har bidratt med.

- Jeg ønsker å takke for alle disse fine årene, ikke minst for alle de jeg har blitt kjent med. Jeg skal følge med dere videre og ønsker dere lykke til, sier Mikael.

Ole Morten Mellemstrand overtar ansvar for Elite og Satsningsgruppen og Håvard Myklebust er ansatt som lærer ved Wang.

 

Dette ble også siste sesong for Ingvild Hellem og Marte Vatn i Stavanger.

To flotte jenter flytter hjem. Vi takker for den tid dere har vært i Stavanger og for deres bidrag i miljøet - lykke til så snakkes vi på isen i en hall kommende sesong.

 


Sparebanken Vest er med videre

Publisert: 28.06.2017

Sparebanken Vest gir en betydelig støtte til vår videre satsning mot høyere fart og raske løp.
Norges skøyteforbund har innført 100m som distanse i Norgescup. Det betyr at vi som klubb må utvikle løpere for raske distanser. Midlene fra Sparebank Vest gir oss mulighetene til å hente inn kompetanse - en stor takk.

Historisk så har Sparebank Vest bidratt som en støttespiller i flere år og mye av vår satsning er takket være den støtten banken har gitt oss. Støtt våre samarbeidspartnere og sponsorer - de støtter oss.


Ny visepresident

Publisert: 20.06.2017

Frode Bøhm blir ny visepresident i Norges Skøyteforbund sitt styre - et valg som foregikk sist helg på skøytetinget.


Det er gledelig at en fra vår klubb påtar seg et slikt viktig verv. Til daglig er Frode med som lagleder/trener for vår satsning og elitegruppe og er en av flere bidragsytere som bygger vår klubb - vi gratulerer og ønsker Frode lykke til.

 

Det ble videre vedtatt på Tinge å legge inn 100m som distanse under Norgescupen den kommende sesongen, samt at det skal satses mer på fellesstart og lagtempo sprint. Den endelig terminlisten skal være klar i løpet av juli.

 

I forbindelse med SGames den 7-8. oktober, hvor vi skal arrangere 100m, 300m, Lagtempo sprint og Fellesstart - fokus på korte og raske distanser, så vil vi i sammen med Trondheim kortbaneklubb arrangert et kortbaneløp. Mer om SGames i begynneslen av august.


Sykkelsamling i Sirdal

Publisert: 08.06.2017

Satsning og Elitegruppen i klubben hadde en sykkelsamling i Sirdal 2-4 juni - en del av oppkjøringen til den kommende sesongen.


Værgudene var ikke helt med oss, så det ble mange mil med vind og regn men turen ble gjennomført av tøff gjeng som virkelig satser mot vinterens skøytesesong. Lørdag hadde vi en sosial aften i hytter i Sirdal før vi returnerte søndag hjem igjen.


Kaggestad inspirerte

Publisert: 20.04.2017

Johan Kaggestad norsk idrettstrener også kjent som TV2 ekspertkommentator, holdt et foredrag for vår satsning og elitegruppe - tema; lag, samspill og målsetning.

Tiden gikk fort når Johan gikk igjennom tema som; -lag og grupper, -hva kan jeg bidra med for at laget skal lykkes, -hvordan kan vi støtte og bygge hverandre til å bli en bedre skøyteløper, -forventninger og forpliktelser, -ydmyket, nysgjerrighet og begeistring, -kompetanseoverføring, -flyt-sone modellen for å nå målene vi setter oss, - kommunikasjon mellom løpere og trenere og mye mye mer. Tiden gikk så alt for fort og Johan ga oss alle noe denne kvelden. En stor takk til Johan som tok seg tid til å besøke oss.


Diplom for flott innsats

Publisert: 14.03.2017

Skøyteskolen har i år hatt 21 elever fordelt på mandag og torsdag. Carina D. Raadlund har vært ansvarlig trener for disse elvene, som har vist et stort engasjement på isen.

Mandag fikk de overrakte diplom for flott innsats. Torsdag 16. mars er siste dag på isen og vi ønsker alle velkomment tilbake i høst når isen legger seg igjen.

Mer informasjon om oppstart vil bli sendt ut i august.


Takk for innsatsen

Publisert: 13.03.2017

Tusen takk til alle dere som deltok under Verdenscupfinalen i Sørmarka Arena. Det ble en ny folkefest med flotte tilbakemeldinger fra alle.

ISU overrakte Norges Skøyteforbund (NSF) v/general sekretær Halvor Lauvstad en oppmerksomhet som takk for den innsatsen vi i sammen med NSF og Folkehallene bidro til - en ny folkefest og en Verdenscupfinale på kort varsel.


Det var over 4000 som besøkte oss denne helgen og fikk oppleve en skøytefest med fart og spenning. 500 m, fellesstart og lagtempo var det som fikk størst oppmerksomhet. Vi som klubb skal bidra til å utvikle idretten og skape en opplevelse for alle - også for de som ikke forstår skøyter. ISU har gitt en åpning for å tenke nytt og vi skal bidra til å stadig lage nye folkefester med fart og spenning.

Nå forsvinner snart isen - etter førstkommende helg Rekordløp 2017 så fjernes isen, så benytt denne uken på de angitte treningstidene.

 


Publisert: 19.02.2017


SnapDrive ny sponsor

Publisert: 22.02.2017

SnapDrive er ny sponsor til klubben og vil bli med oss ut denne og neste sesong. Avtalen innebærer at vi skal reklamere via vår hjemmeside og plakater, samt oppfordre våre medlemmer til å støtte våre sponsorer som støtter klubben.

Videre så har vi inngått en avtale med ISU og Infront som er ansvarlig for reklamen under Verdenscupen, at vi kan selge sponsorplass utenfor Sørmarka Arena (parkeringsplassen). SnapDrive vil benytte seg av denne muligheten. Er det andre som ønsker en slik sponsorplass under Verdenscupen i mars eller november, så ta kontakt med daglig leder Erik Dahle.


Kortbaneløp en suksess

Publisert: 20.02.2017

Rekruttene og Skøyteskole gjennomførte i dag kortbaneløp i Sørmarka Arena. Det var en flott gjeng på hele 41 løpere som ga alt og fikk sin deltakerpremie.


Trener Terje Meling sammen med våre andre trenere og foreldre sørget for at løpet ble gjennomført på en måte som inkluderte alle. En stor takk til Terje som sørger for at de yngste får en mulighet til å konkurrer på sitt nivå og oppleve gleden ved et skøyteløp.


Frivillige til Verdenscupfinalen

Publisert: 17.02.2017

Vi har nå åpnet opp for at flere kan melde seg på som frivillig under Verdenscupfinalen den 11 - 12. mars 2017.


Ønsker du å delta som frivillige med orkesterplass til å se verdens beste skøyteløper kjemper om en endelig seier i Verdenscupen - trykk på linken: Påmelding som frivillig Det vil bli ordnet med mat og drikke. Transport og overnatting for tilreisende ordnes selv.


Landsmesterskapet 2017 ga gode plasseringer for våre løpere

Publisert: 13.02.2017

Vi hadde med hele 9 løpere; Eira Eide, Julie Lu Sægrov Aske, Maren Kranzmann, Lise Hølland, Ole Mikkel  og Oddbjørn Mellemstrand, Vegard Rye og Peder Kongshaug.


De fikk en flott klassisk skøyteopplevelse på en utendørsbane, sier Ole Morten Mellemstrand. Gode plasseringer og en fin helg for alle som var med.

Fredag gikk jentene inn til en 2. plass i lagtempo. Lise fikk en første og andre plass, Eira fikk en sølv tre tredje plasser og  Julie tok med seg to første plasser, to andre plasser og en tredje plass. Vegard fikk to tredje plasser, Oddbjørn og Ole Mikkel hver sin tredje plass. Alise Hellem, vår gjesteløper fikk en andre plass.

For mer informasjon om resultater, ser her.


Ingeborg 2. plass under NM junior

Publisert: 05.02.2017

Ingeborg Espeland gikk inn til en flott 2. plass under helgens NM Allround for juniorer. Eira Eide fikk en 8. plass og Simen Rye en 8. plass.


Under fine forhold fikk vi 90 personlige rekorder og flere juniorløpere som fikk vist seg frem. Klubben stilte med 8 løpere - for noen, et første møte med et Norgesmesterskap.

Norges Skøyteforbund var godt fornøyd med arrangementet og ba oss takk alle de frivillige og mannskapene i Sørmarka Arena, samt klubben som hadde påtatt seg dette ansvaret.

Vi hadde en flott bankett på Scandic Forum med byens beste utsikt og god mat og drikke.

Se også NRK

Resultater NM junior Allround


Trening hele døgnet

Publisert: 31.01.2017

Sørmarka Arena gjennomfører en test med åpen hall 24 timer - et tilbud hvor vi som klubb kommer gratis inn hele døgnet fra fredag til søndag kveld førstkommende helg, 3- 5 februar.


 

Ta med deg ditt medlemskort og gå gratis inn hele døgnet denne helgen, du kan gjerne trene midt på natten om du ønsker. For andre som ikke er medlem, så betaler en kun Kr. 80,-

I morgen onsdag 1. februar kl. 8:15 kommer ordføreren i Stavanger og vi i sammen med de andre klubben stiller og har løpere på isen for å markere denne begivenheten.

Dette er et flott initiativ fra ordføreren og at ledelsen i Folkehallene velger å test ut en slik løsning. Blir dette en permanent ordning, så vil dette gi oss uante treningsmuligheter. Våre ordinære treningstider er som før, men da vi har NM denne helgen, så blir det begrenset trening på dagtid for de som ønsker å gå på 400M banen.


Publisert: 29.01.2017

Julie Lu Sægrov Aske imponerte under helgens Vikingløp i Tønsberg.

Julie tar med seg 4 sølv på enkelt distanser og gull sammenlagt og er kvalifisert til Vikingrace i Heerenveen. Vi gratulerer Julie som virkelig har imponert og har hatt en fin fremgang også denne sesongen.

 

Flere bilder og mer informasjon finner du her http://tonsbergsturn.no/hurtiglop/


Peder og Oddbjørn på pallen

Publisert: 24.01.2017

Peder Kongshaug  og Oddbjørn Mellemstrand på pallen under under Hamarlekene 2017

Klubben hadde 14 løpere som deltok under Hamarlekene, hvor flere av våre rekrutter satt personlige rekorder.

Tilbakemeldingen fra løpere og foreldre tyder på at de hadde en fin helg i Vikingskipet.

Samme helg ble Norgescup 5 gjennomført i Stavanger, hvor 10 av klubbens medlemmer deltok.

Ingeborg Espeland satte personlig rekord på 1500 M og 3000 M, Eira Eide satt personlig rekord på 1000 M og har en fin fremgang, videre så er Simen og Maren på vei opp igjen etter sykdom, sier Mikael. Vegard Rye deltok under landskampen, men slet med sykdom og fikk ikke prestert det han er god for.


Magnus reiser til Vinteruniversiaden

Publisert: 21.01.2017

Magnus Dahle representerer Norge under «Den 28. Vinteruniversiade». Norges Studentidrettsforbund sender en tropp på 42 personer som går av stabelen den 28. januar - 8. februar 2017 i Almaty, Kasakhstan.


Magnus reiser sammen med 5 andre skøyteløpere fra Norge, hvor to av disse er våre gjesteløpere; Marte Vatn og Ingvild Hellem. Universiaden samler studenter fra hele verden som bringer med seg konkurranseinstinkt, mot og kameratskap. For mer informasjon, se mer Norges Studentidrettsforbund og Alamty.


Verdenscupfinalen til Stavanger

Publisert: 13.01.2017

Det Internasjonale Skøyteforbundet ISU har valgt å flytte Verdenscupfinalen til Stavanger den 11 - 12. mars 2017 etter at Norges Skøyteforbund sa ja til dette.

 

Billetter kan bestilles her - http://www.worldcup.linticket.no/

Ansvarlig arrangør er Norges Skøyteforbund hvor vi som klubb representerer forbundet lokalt og står som teknisk arrangør av stevne. Det er inngått en leie og samarbeidsavtale med Sørmarka Arena som skal gi en forbedring i forhold til sist Worldcup og at vi som klubb sitter igjen med et positivt resultat. Stevne skal gå over 2 dager og det vil kun bli de beste som deltar.

Det blir en hektisk periode for klubben i tiden fremover, da vi skal avvikle følgende løp; Norgescup den 21-22. januar, Landsdelsmesterskap 28-29.januar, Norgesmesterskap 4-5. februar og Rekordløp 2016 17-18-19. mars. Utenom dette så har vi Onsdagscup og Langløp.

Sett gjerne av disse helgene, da vi trenger alle våre skøytetekniske funksjonærer og frivillige. Det er dere som sørger for at vi kan arrangere disse stevnen - uten dere ingen stevner. 


Nye trener for Rekruttene

Publisert: 11.01.2017

Vi har en flott gjeng med rekrutter som virkelig satser og disse trenger gode trenere - her er ny trener; Tove Elin Henriksen som sammen med Terje Meling tar ansvaret for våre rekrutter.

Tove Elin har erfaring som skøyteløper - en erfaring hun nå tar med seg som trener for våre rekrutter.

Terje har ansvar mandag og Tove Elin torsdag.

Vi ønsker Tove velkommen som trener.


Ny vennskapsklubb fra Nederland

Publisert: 27.12.2016

Clubselectie Haarlem fra Nederland har for tiden treningsleir i Sørmarka Arena - 14 løpere i alderen fra 15 - 18 år.


Vi trener sammen med dem og får utvekslet erfaringer og hadde en hyggelig sosial aften hos familien Mellemstrand tirsdag. Liv Marit Mellemstrand, Bente Hølland og Randi Dahle van Riessen bidro til at det ble mat og drikke. En stor takk til alle som kjørte og bidro til en fin kveld - en minnerik kveld som vår gjester uttalte. Vi er invitert til å besøke de og de kommer tilbake ved anledning.


Skøyteskolen - siste trening før jul

Publisert: 14.12.2016

En fin gjeng med skøyteskoleelever var samlet på den siste treningen før jul. For å gi de en smak av hurtigløp og 400m banen, så stilte vår sponsor Skøytebutikken opp med lengdeløpsskøyter til alle - noe som var en suksess.


For mange så var dette et først møte med lengdeløpsskøyter og en is som var glattere enn i isbingen. Som en del av utviklingen på skøyteskolen, så vil vi til neste år ha noen flere treninger på 400m banen slik at de kan utvikle seg som skøyteløpere. Etter trening stilte våre trenere Trude Evjen og Carina Dahle Raadlund med pepperkaker og mandariner. Vi starter opp igjen mandag 9. januar 2017 - velkommen tilbake.


Hinderløpet en suksess

Publisert: 08.12.2016

Det stilte 14 løpere til start i forbindelse med det første Hinderløpet i kubbens historie. Flere av løperne fikk en fin mulighet til å gå et løp hvor det var lagt opp til lek men også alvor.


Terje Meling som er trener for våre rekrutter var stevneleder, speaker og primus motor for å få til dette løpet for de yngste. Alle fikk medalje for å ha gjennomført løpet. Det var en gjeng med unger som virkelig hadde det kjekt, flere vil det bli neste gang da det er tiden for juleavslutninger. En takk til foreldre og andre skøytevenner som deltok. Det vil bli et nytt løp på nyåret.


Skøytekalenderen 2017

Publisert: 07.11.2016

Neste års skøytekalender skal snart i produksjon og i den forbindelse så trenger vi litt hjelp av dere alle til å hente inn annonsører.

En annonseplass koster 2.500,- og det er mulig å kjøpe flere, da tilpasser vi annonsen over 1, 2 eller flere annonseplasser.

Kalenderen vil bli trykket opp i plakatformat med lakkert overflate i en meget bra papirkvalitet. Annonsører vil få tildelt kalender, samt våre medlemmer.

Kanskje din bedrift ønsker en annonse? - hva med andre du kjenner, en butikk? Send en e-mail til de du tror er interessert med link til vår hjemmeside, så kan de lese denne artikkelen.

Send mail til leder@stavangersandnes.no hvem du har skaffet (e-mail/telefon), så tar vi kontakt og ordner med navn og logo.

(bilde fra 2016 kalender)


Mental trening

Publisert: 06.12.2016

Vår satsning og elitegruppe hadde i går besøk av Per Eftang fra Abax Performance som jobber med flere toppidrettsutøver nasjonalt og internasjonalt, ikke minst fra vårt eget miljø; Håvard og Hege Bøkko.


Det var en lydhør gruppe hvor også våre trenere og klubbens ledelse deltok. Per tok oss igjennom begreper som; Motivasjon, Innsatsvilje og Mestringsfølelse. Vi fikk høre Per sine egne erfaringer og fra de toppidrettsutøverene som benytter hans metoder. Vi hadde alle noe å lære - selv om vi alle vet, så blir det noe annet når det blir fortalt og satt i en sammenheng. Det var magisk å se Håvard sin 1500m hvor hans slår Shani Davis og det mentale arbeid som lå i forkant. Takk Per for at du satt fokus på et viktig området i vår satsning, mental trening.


Hinderløp

Publisert: 05.12.2016

Torsdag 8. desember kl 18:00 arrangeres det en uhøytidelig og annerledes skøytekonkurranse i Sørmarka Arena. Trener for rekruttene Terje Meling har tatt et iniativ til et nytt skøyteløp for de minste.

På lengdeløpsbanen i Sørmarka Arena blir det satt opp tre løyper med forskjellig vanskelighetsgrad. I oppvarmingsbanen blir den enkleste banen (RØD/ORANGE), i indre bane lager man til den mellomvanskelige løypen (GUL) og i ytre bane lager man til den vanskeligste (BLÅ).

RØD/ORANGE løype passer for de yngste eller ferskeste. Og det vil være lov å ha følge av en far eller mor. Om noe er vanskelig kan man om man vil forsøke en gang til på et hinder.

GUL løype passer for de som har gått litt på skøyter, men ikke greier å legge om skikkelig i sving (uansett alder). Det er meningen at man skal gjøre to forsøk om man ikke greier et hinder i denne klassen. Les videre på neste side.
 
BLÅ løype passer best for de som legger fint om i svingen. Den skal utfordre selv de flinkeste, og vi ønsker å være litt streng med reglene i denne klassen, dersom man ikke greier et hinder skal man forsøke på nytt, men tredje gang skal man uansett videre.

Les mer

Vegard Rye til landskamp

Publisert: 01.12.2016

I den kommende landskampen mellom Norge, Tyskland og Nederland i Gronningen den 21-22. januar 2017, så er Vegard tatt ut for å representere Norge.

Vi ønsker lykke til og er stolt over at en av våre løpere deltar sammen 9 andre fra Norge.


Ole Mikkel satte ny kretsrekord

Publisert: 21.11.2016

Norgescup 3 på Hamar bidro til at flere satte personlige rekorder og ny kretsrekord for Ole Mikkel Mellemstrand som også ga en 3. plass i junior B klassen. Videre satte Simen Rye kretsrekord på 1500 og 3000m, Magne Hølland 10000m og Marit Fjellanger Bøhm 5000m. 

Av prestasjoner kan vi nevne; Ole Mikkel 3000m 4.11.49, 2 - 1500m 2.00.86, Simen 1500m 1.56.15 - 3000m 4.08.38, Magne  3000m 4.14.98 - 10000m 15.09.06, Marit  5000m 7.36.85.

Marte Vatn og Ingvild Hellem er også på vei tilbake, noe som er gledelig.

-Vi har fokus på løpskapasitet og utholdenhet, noe resultatene fra Norgescup 3 viste. Nå må vi opprettholde nivået mot ytterlige nivåheving, sier Ole Morten Mellemstrand.

Vi gratulerer alle med flotte prestasjoner.

Her er litt mer om resultater.


NRK Rogaland

Publisert: 09.11.2016

Klubben satser mot 2022 og i den forbindelse har NRK satt fokus på det arbeidet vi gjør og veien videre, se NRK sin reportasje om vår satsning


Utejakke og pannebånd

Publisert: 10.11.2016

Vi har nå inngått en avtale om levering av utejakker med klubblogo og navn, samt pannebånd med logo.

Det vil blil mulig å kjøpe onsdag 16 og torsdag 17. november kl. 18:00 i treningsrommet.

En kan prøve S, M, L og XL før en bestiller. Jakken leveres om gutt fra S til XXL og jente fra S til XL. En betaler kr. 700,- ved bestilling med bankkort eller mCash. Kontant, da må vi ha akkurat. Det må påregnes 2 ukers leveringstid - kanskje en ide til julepresang :-)

Pannebånd selges for kr. 130,-


Skrapelodd selges

Publisert: 03.11.2016

Det er nå mulig å kjøpe enkle skrapelodd i Skøytebutikken i Sørmarka Arena. Vår samarbeidspartner og sponsor skoytebutikken.no selger enkle lodd ved bruk av mCASH løsningen eller kontant.

Flott gevinster - et forslag til julegave eller en "pakke" til pakkekalender - det kan fort bli en flott og dyr julepresang.

50% av inntektene går til klubben og bidrar til den satsningen vi gjør for bredde og elite - løp og kjøp i Skøytebutikken.

 


Vi benytter mCASH

Publisert: 03.11.2016

Vår bankforbindelse SR-Bank benytter mCASH som betalingsløsning for idrettsklubber.

Vi har tatt i bruk denne løsningen for på den måten gjøre det enklere for klubben å selge varer eller tjenester.


Ta i bruk denne løsningen på din smarttelefon, så vil en enkelt få opp klubben sin butikk. Løsningen er knyttet opp mot vår bankkonto og regnskapssystem.

Klubben sin butikk har følgende QR kode, se koden til venstre.


Marit 3. plass på 5000 M

Publisert: 23.10.2016

"Vår" Marit gikk inn til en flott 3. plass under helgens NM enkeltdistanser 2016 i Bjugn - vi gratulerer så mye.

Vi hadde 7 løpere fra vår klubb som var kvalifisert, hvorav følgende deltok; Magnus Dahle, Marit Fjellanger Bøhm, Ingeborg Espeland og Simen Rye. Frode Bøhm var med som trener og lagleder.

En stor takk til Ingvild og hennes familie som huset alle våre løpere hjemme denne helgen. For resultater, se Bjugn Ørland skøyteklubb sin hjemmeside.


Publisert: 21.10.2016

Alle skøyteklubber i Norge har mottatt følgende informasjon fra Norges Skøyteforbund, se under. Vi som klubb vil følge opp dette arbeidet ved å informere våre medlemmer om viktighet av en ren idrett. Vårt trenerapparatet vil følge opp våre aktive junior og senior løpere og sikre at disse har gjennomført e-læringsprogrammet.


Norges Skøyteforbund jobber tett med Antidoping Norge for å sikre en dopingfri skøyteidrett.

Vi oppfordrer derfor alle utøvere og ledere/trenere å gjennomføre antidoping Norges e-læringsprogram.

Klikk deg inn her og bli godt kjent med antidopingarbeidet http://www.renutover.no/

E-læringsprogrammet tar totalt ca 30 minutter, men kan gjøres i flere omganger; tema for tema.

Sammen for en ren idrett!


Stavanger Open 2016

Publisert: 15.10.2016

Det var 94 løpere til start og for mange var dette årets første løp.

 

- Våre løpere sto for mange fine prestasjoner selv om alle har mye å gå på utover i sesongen. Av sterke prestasjoner kan nevnes Vegard Rye, Simen Rye, Ole Mikkel Mellemstrand, Daniel Meling, Julie Sægrov Aske og Eira Eide. De satt alle nye, eller var tett på, personlige rekorder under forhold som var tyngre enn normalt. Vi ser frem til flere spennende skøyteløp –sier Mikael Flygind Larsen.

 

Noe av våre rekrutter stilte opp i sitt første løp. Det er kjekt å se at vi blir flere rekrutter som er med å skaper vekst i klubben. 8 løpere reiser til Hamarleken i januar 2017, det er plass til flere.


Topp trening

Publisert: 22.09.2016

I dag hadde våre rekrutter en flott trening sammen med Sverre, Sindre, Ida og Hege. 19 av våre rekrutter deltok sammen med våre trenere, Terje Meling og Eskil Lyngdal Sægrov.

Det ble en minnerikdag trening hvor selfi var det store og noen autografer. Vi takker dere Ida, Hege, Sverre og Sindre for den gleden dere skapte på dagens trening. Våre rekrutter fikk mange flott tips og en unik opplevelse i dag.

 


Min Idrett

Publisert: 19.08.2016

Alle klubbens medlemmer ligger nå i "Min Idrett", et krav alle klubber i Norge er pålagt å følge. Det betyr at klubbens interne medlemsregister ikke lenger benyttes, men kun Norges idrettsforbund sitt medlemsregister "Min idrett".

Vi anbefaler at alle klubbens medlemmer sjekker sin personlige informasjon https://minidrett.nif.no. Det er også mulig å laste ned en "App" som gir deg tilgang til din personlig informasjon.

 Fra 2017 vil også ditt medlemskortet ligge i denne "App'en" og kan fremvises når du skal inn i hallen.

 

Husk å legge inn bilde av deg selv i Min idrett  Det er også mulig å skrive ut medlemskortet i papirform.

Medlemskontingentene vil også betales inn via "Min idrett" og betales direkte med kort eller for de som ønsker dette, som faktura. Har du problemer med å logge deg inn, kontakt Brukerstøtte - informasjon om dette ned på siden til "Min Idrett".


Landslaget trener i Sørmarka Arena

Publisert: 15.09.2016

Denne og neste uke trener det norske Skøytelandslaget i Sørmarka Arena og vil dela i testløpet lørdag, 24. september kl. 10:00.

Våre gutter og jenter høster erfaring og tar til seg den kompetansen de kan. Ta gjerne turen innom og se når det trenes, eller besøk oss neste helg under testløpet - et løp for kontroll av alt teknisk utstyr og en oppfriskning for våre mannskaper.


Vi trenger funksjonærer

Publisert: 06.09.2016

Sesongen 2016-2017 starter med et testløp den 24. september kl. 10:00 - allround og sprint landslaget skal delta. For å kunne gjennomføre 7 helgeløp og 6 onsdagscup denne sesongen, så trenger vi funksjonærer.

 

Våre klubbmedlemmer dekker stort sett opp de fleste funksjonen når det arrangeres stevner og løp i Sørmarka Arena. Dette stiller igjen stor krav til oss som klubb og inneha den nødvendige kompetanse.

Et stevne kan kreve over 25 funksjonærer, noe som er veldig høyt innen idrett. Stevene forgår hovedsakelig i perioden fra oktober til mars og da stort sett i helgene, samt enkelte ukedager.


Vi er i gang med å planlegge sesongen og i den forbindelse så ser vi at vi har et lite underskudd på funksjonærer. Flere av våre funksjonærer som har bidratt i mange år, velger å trappe ned. Vi håper at flere kan bidra og delta som funksjonærer i den kommende sesongen slik at belastningen fordeles på flere, samt at vi kan bygge oss opp mot neste Worldcup.

 

Vi starter opp med funksjonærkurs over to kvelder, mandag 19 og torsdag 22. september fra 19:00 til 21:00 i Sandneshallen. Ta turen immom å se om det er noe du kan bidra med.


Velkommen tilbake

Publisert: 19.08.2016

Skolene har startet og de fleste av oss er kommet i jobb igjen etter sommerferien. Det betyr at vi også nærmer oss oppstart med trening på is og løp.

Det vil bli is mandag den 13. september i Sørmarka Arena og våre treningstider er som sist, se Trening.

Vi skal ha 2 Norgescup (NC) og 1 Norges mesterskap (NM) denne sesongen. Videre skal vi ha våre faste løp som Stavanger Open 2016, Sandnesgauken 2016 og Rekordløpet 2017, samt Landsdelsmesterskapet (LDM). Les mer på terminliste.

 


Årets tredje inlineløp

Publisert: 15.08.2016

Søndag 28. august 2016 arrangerer Austrått IL Inline i samarbeid med Rogaland Skøytekrets sesongens tredje inlineløp på Reve gokartbane i Klepp kommune.

Dette er en fin anledning for de av våre skøyteløpere som vil konkurrere. For mer informasjon, se Austrått sin hjemmeside.


God sommer

Publisert: 06.07.2016

Sommeren har begynt og administrasjonen tar nå en liten ferie - det gjør ikke vår satsningsgruppe og elitegruppe (bilde under), de trener for fult igjennom sommeren.

Bilde: Marte, Marit, Ingvild, Magnus, Ole Henrik, Vetle, Simen (Magne og Ole Mikkel var ikke tilstede)

Slik det foreligger i dag, så er isen tilbake mandag 19. september og da starter all skøytetrening på is for klubbens medlemmer og skøyteskolen. Det norske landslaget har planer om å kommen når isen er lagt og vi vil gjøre noe sammen med dem. Høstens første løp blir testløpet 1. oktober, deretter starter vi med Stavanger Open 2016. God sommer til dere alle, Erik


Butikk - salg og kjøp

Publisert: 07.07.2016

Klubben har opprette en "Butikk", hvor vi forteller noe om hvordan en kan kjøpe klubbutstyr - se egen menyknapp, Butikk.

Videre vil vi som en prøveordning gi våre medlemmer en mulighet til å selge skøyter eller treningsutstyr som benyttes til skøytetrening, samt ønskes kjøpt. Ordningen skal evalueres i høst.


Snart sommerferie

Publisert: 14.06.2016

Til neste uke begynner flere på sin sommerferie. Etter en lang sesong med flere løp for våre skøyteløpere, funksjonærer og foreldre, så er det godt å kunne tenke på noe annet enn skøyteis.

Det vil si, -våre satsninggruppe og elitegruppe er i full oppkjøring til vinterens løp og hadde i dag styrketrening i Sandneshallen - en sportslig satsning som har gitt og skal gi resultater.


Elitegruppen skal ha en intensiv treningsuke fra 24. juni til 1. juli i Holmestrand hos Mikael F. Larsen. Det kjøres videre et stramt treningsprogram hvor treningsdata fra elitegruppen vurderes kontinuerlig av Mikael - som igjen støtter seg til Norges Skøyteforbund og det arbeidet Olympiatoppen gjør for det norske landslaget.


Rekruttene hadde sin siste trening mandag, og som sjefstrener for rekruttene Terje Meling sier "Gå gjerne foran et stor speil og se dere selv mens dere går i stilling. Tren på å komme i dyp posisjon, god balanse og beveg dere lavt til siden" Terje gleder seg til at dere er tilbake etter ferien, oppstart 22. august kl. 18:00.

Terminlisten for hurtigløp er nå lagt ut på vår og Rogaland skøytekrets sin side. For å kunne få en bedre oversikt over egne løp og andre løp i Norge samt utlandet, så er disse lagt inn i samme listen for 2016-17 - se under menyen "Trening" eller trykk på linken - Terminliste Hurtigløp. For at dere som er funkjsonærer skal kunne planlegge sesongen bedre, så vil vi sette opp funksjonærlister etter sommeren for hele sesongen.

Isen i Sørmarka Arena er tilbake 12. september og da får vi besøk av Norges Skøytelandslag som skal trene i 14 dager. Noen av våre landslagsløpere vil delta sammen med oss på trening - kommer tilbake til dette etter sommeren.

Klubben jobber videre med vårt medlemsregister, hvor det nå er mulig for de som ønsker dette å laste ned en egen "app" til smarttelefon (Min idrett). Medlemskortet vil være tilgjengelig til neste år via denne «appen». Mer om dette til høsten.

Klubben er ansvarlig for de løpene som Rogaland Skøytekrets hadde sist sesong og vi jobber med å bygge videre på det flotte arbeidet som er gjort tidligere. Har du lyst til å delta i arrangement gruppen, ta kontakt med Knut B. Carlsen eller Erik Dahle.

Da ønsker jeg på vegne av styre, Mikael, trenere, støtteaparat og meg selv, alle en flott sommer og velkommen tilbake etter ferien - Erik Dahle, daglig leder.

 


Årets andre inlineløp i Rogaland

Publisert: 09.06.2016

Austrått IL Inline arrangerer i samarbeid med Rogaland Skøytekrets søndag den 19. juni kl. 12:00 på Reve gokartbane. Ta med deg dine rulleskøyter og test formen mot andre løpere i Inlinemiljøet i Rogaland. For mer informasjon, se Austrått IL sin side "Årets andre inlineløp i Rogaland".


Fin helg i Frafjord

Publisert: 18.05.2016

Det ble en flott helg i Frafjord denne pinsen med mye god trening og sosialt.

Vi hadde med en fin gjeng med små og store skøyteløpere som har startet oppkjøringen til sesongen. Været var bra, slik at unngikk å ta på seg regntøy - solen viste seg stadig frem.

En stor takk til trenerene Terje Meling, Frode Bøhm og Ingve Hølland, sistnevnte som var utpekt som leirsjef og koordinerte det hele.


Klubbens medlemmer ble hedret

Publisert: 13.05.2016

Magnus Dahle ble hedret med innsatspokalen for sesongen 2015-2016 - velvalgte ord og pokal ble overlevert av leder i Rogaland Skøytekrets Tor Helge Hetland.

 

Styret i Rogaland Skøytekrets sier følgende: "Magnus har hatt en stabil utvikling og har satt kretsrekorder på alle distanser de siste årene. Han har blant markert seg i NC med fast topp 10 plassering med 3. plass som beste og NM for Junior både på allround og sprint, sistnevnte med pallplasser."

Knut B. Carlsen ble hedret med Idrettsprisen for 2016, en pris som deles ut hvert år til noen som har gjort noe ekstra.

 

Rogaland Skøytekrets sier følgende: "Knut hadde en meget sentral rolle i forbindelse med World Cup i Stavanger som assisterende stevneleder. Han har videre vært stevneleder for NM og Norges cup løp de senere år med et fast grep. Han har tidligere vært både leder i Stavanger SK og leder i Rogaland Skøytekrets. Han vurderes som en meget solid ressursperson fra NSF sine TD og overdommere ved så vel nasjonale som internasjonale arrangementer."

Klubben gratulerer begge to.


Inlineløp i Rogaland 2016

Publisert: 11.05.2016

Velkommen til årets første inlineløp i Rogaland søndag den 22. mai 2016.

Løpet arrangeres av Austrått IL Inline i samarbeid med Rogaland Skøytekrets på Reve gokartbane i Klepp kommune.
Løpet er åpent for alle klasser fra rekrutt til veteran. For de eldre klassene er dette et såkalt poengløp, les mer på side 2.


Les mer

Sommeris i Sørmarka Arena 2016

Publisert: 25.03.2016

Det blir sommeris i Sørmarka Arena fra 8. august til 11. september. Invitasjon er sendt til alle land og flere har allerede signalisert at de kommer.

Se invitasjon fra Sørmarka Arena og merk fristen den 20. mai - en må bli mange nok. Se vedlagt inivtasjon Summer ice Sormarka Arena 2016.pdf


Frafjord 2016 - bli med

Publisert: 12.04.2016

Treningssamling i Frafjord 13 - 15. mai 2016

Klubbens trenerteam inviterer til treningssamling fra fredag til søndag den 13 til 15. mai i Frafjord. Det blir overnatting i hytter og vi trenger tilbakemelding på hvem som vil være med. Samlingen er et tilbud til alle klubbens løpere og det legges vekt på et sosialt samhold. Det blir grilling hver kveld, ellers kjøpes det inn drikke og brødmat til hyttene for de andre måltidene. Det vil være en ansvarsperson på hver av hyttene. Det anbefales at løpere under 15 år har med seg en foresatte.

Program
Fredag 13.05
Vi møter ved Sandneshallen kl. 16:00 og sykler til Frafjord, en tur på ca. 5 mil. Turen avsluttes med den tradisjonelle sykkeltesten opp Giljabakken. Det vil være følgebiler som frakter bagasje og som de yngste kan sitte på i. Ønsker noen av de yngste å sykle opp, så må de ha med seg en foresatte på sykkel.

Klubben har ansvar for sikkerheten når vi sykler og vårt reglement sier følgende: Klubbens medlemmer skal ha hjelm og signalvest når vi opptrer i trafikkerte områder under organisert trening. Våre trenere er ansvarlig for at dette er blir ivaretatt – vi har ingen og miste. Så husk hjelm og signalvest til de av dere som skal sykle opp.

Lørdag 14.05
Lavarbeidsøkt på morgenen og styrkeøkt på ettermiddagen. Det er mulighet for fjelltur på ettermiddagen for de som ikke kjører styrke.

Søndag 15.05
Morgen økt med teknikk og eksplosivitet. Før vi setter oss på sykkelen og triller hjemover.

Deltakeravgift 600,- betales med kort etter at påmelding er registrert. Trenere betaler ikke.

Påmeldingsfrist er satt til mandag 9. mai 20:00. MELD DEG PÅ


Spørsmål om samlingen, kontakt Ingve Hølland på mail ingve@ganntre.no eller mobil 922 33 557. Ikke nøl med å ta kontakt hvis noe er uklart.

Hilsen
Trenerteamet Stavanger Sandnes Skøyteklubb


Publisert: 14.03.2016

REKORDLØP 2016 satte et punktum for årets sesong 2015-2016. Sesongen har vært en utfordring med mange løp, ikke minst Worldcup og en sesong som var noe kort.

En stor takk til alle foresatte og støttespillere som har bidratt denne sesongen med sin innsats på alle områder, ikke minst til alle våre funksjonærer - uten dere ikke løp. Vi er i gang med å planlegge neste sesong og vil informere dere fortløpende om trening og samlinger. Isen er tilbake 12. september og i skrivende stund så er det usikkert om det blir sommeris.

Det var gledelig at det ble satt 252 personlige rekorder under REKORDLØP 2016, hvor forholdene var bra i følge våre løpere. Dessverre presset vi tidtakersystemet noe mer enn systmet var designet for, noe som igjen bidro til at vi ikke alltid fikk ut ønsket resultater. Det jobbes med saken og vi skal bli bedre neste gang, da er det STAVANGER OPEN 2016.

For flere av våre løpere, så ble det en opptur denne helgen.
Følgende løpere satte kretsrekorder; Jenter - Nora Tveit og Ingeborg Espeland 1000 og 3000m, Lise Hølland 3000m og Julie Lu sægrov Aske 1500m. Gutter - Oddbjørn Mellemstrand 5000m, Ole Mikkel Mellemstrand 10000m og Simen Rye 1500m. Videre satt følgende løpere personlige rekorder Peder Kongshaug, Maren Kranzmann, Daniel Meling og Vegard Rye. Klubben gratulerer og er stolte av dere alle. - kjekt når en lykkes.


Rekruttavslutning

Publisert: 10.03.2016

En flott gjeng med rekrutter hadde sin siste treningsdag på is i dag torsdag.

I etterkant hadde vi en samling hvor det ble informert om sommertrening og litt om det flotte miljøet våre rekrutter bidrar med - ikke minst den utviklingen som har vært og er i klubben blant de minste, sier Stein Oddvar Sægrov og Terje Meling som har ansvar for rekruttene.

Klubben ønsket å hedre alle for en flott innsats i sesongen som har vært og delte ut skøyteknappen til alle. Videre ble det etablert en foreldregruppe hvor en i dennne gruppen påtar seg oppgaven som lageleder for rekruttene.

Nå til helgen er det REKORDLØP 2016 og deretter blir den 1 måned fri fra trening, før vi igjen starter opp på ny med barmarkstrening - kommer tilbake med mer informasjon når det nærmer seg.


Medlemskort 2016

Publisert: 07.03.2016

Medlemskortene for 2016 er nå trykket opp og kan hentes i Sørmarka Arena sin resepsjon. Medlemskortet for 2015 er ikke lenger gyldig. Uten gyldig medlemskort vil en ikke ha tilgang til våre treningstider og stevner.

 

Har du betalt og ditt medlemskort ikke finnes i resepsjonen, ta kontakt med Thor Flikkerud på telefon 40412440. Kan det dokumenteres at du/dere har betalt medlemskontingenten, så vil kort bli trykket opp.

 

Som en prøveordning for 2016, så har Sørmarka Arena godtatt en avtale med klubben hvor den enkelte kan ta et bilde av sitt medlemskortet/eller ditt barn sitt og fremvise dette når du skal inn til trening eller til våre stevner. Sørmarka kan kreve ID bevis om de er i tvil om eieren av kortet. Husk på at det er flere som jobber i hallen og ikke alle kjenner dere, selv om vi er noen som er der ofte.

 

Vårt medlemskort gjelder kun i våre treningstider og i forbindelse med våre stevner som adgangskort. Utenom disse tidene, så må en betale seg inn eller inneha et folkekort. Vis kortet uoppfordret når du går inn, enten via ditt fysiske kort eller som et bilde.

 

Foresatte som følger en av sine og kun skal vente, går selvfølgelig gratis inn i våre treningstider. Når det gjelder Skøyteskolen, så oppfordrer vi foresatt til å delta på isen sammen med sine og en går gratis inn.


Onsdagscup Finale

Publisert: 03.03.2016

Da var årets siste onsdagscup gjennomført med en finale i Sørmarka Arena. Det har vært 7 løp denne sesongen - et løp som passer alle klasser og er en fin måte for våre rekrutter og delta i et løp.


Resultater fra årets sesong. Nå gjenstår Rekordløp 2016 hvor vi ønsker at alle små og store skal delta. Vi har flere tilreisende som kommer og erfaringen fra sist er at det blir mange som setter årets siste rekord i dette løpet.


Norgescup 8 - finale

Publisert: 29.02.2016

Norgescup 8 finale ble gjennomført denne helgen i Vikingeskipet på Hamar. To av våre løpere stilte til start; Ole Mikkel Mellemstrand og Eskil Lyngdal Sægrov, sistnevnte som er tilbake for fult etter litt sykdom. For resultater, se Hamar IL sin hjemmeside.


KM sprint 2016

Publisert: 29.02.2016

Helgens KM sprint 2016 i Sørmarka Arena ble gjennomført med 48 løpere, hvorav Fana IL og Stord IL deltok som gjesteløpere. Fra klubben stilte 19 løpere som satte sitt preg på stevne.

Nora Tveit satte bestetid i landet for jenter 12 år på 1000m og kretsrekord på 500m og 1000m og følger opp sukksessen fra LDM 2016.

Peder Kongshaug ble kretsmesterskap for første gang denne helgen og sammen med Lise Hølland som satte kretsrekord på 1000m. Simen Rye satt kretsrekord på 500m

For mer resultater, se hjemmesiden til Rogaland Skøytekrets.


Heerenvenn og Inzell

Publisert: 29.02.2016

Julie Lu Sægrov Aske og Vegar Rye gjorde det bra under helgens Viking Race i Heerenveen med personlig og kretsrekord.

Les mer om resultatene og plasseringer på hjemmedisen til Viking Race

I Inzell gikk Marit Fjellanger Bøhm International Race samme helg og satte ny kretsrekord for damer på 3000m

-Flott innsats av alle i internasjonale løp, sier Mikael F. Larsen.


Samarbeidsavtale Kiropraktor

Publisert: 26.02.2016

Vi har inngått en samarbeidsavtale med Kiropraktor Trygve Øgreid for 2016 om oppfølgning av våre junior og eliteløpere.

 

Mikael F. Larsen vil vurdere i sammen med den enkelte og foreldre for de som er under 18 år behovet for en kontroll eller behandling.

 

Trygve Øgreid er utdannet fra AECC i England og har sin daglig virksomhet ved Forusakutten. I 8 år jobbet han i Egersund sammen Atle Thorstensen (les artikkelen) som behandler fotballspiller i fotballklubben AC Milan. Trygve har en interesse for ishockey som han selv har vært aktiv i og idretten generelt. Basert på den erfaringen han har igjennom sitt arbeid med andre kiropraktorer og idrettsutøvere, så ser klubben frem til dette samarbeide.

 

Som en del av denne avtalen, så tilbys alle klubbens medlemmer en gratis førstegangsvurdering hos Trygve i Forusakutten sine lokaler v/IKEA. Send en e-post til post@trygvekiropraktor.no og hvilke tidsrom du ønsker, så vil Trygve send deg dato og tid i retur.


Vi trenger funksjonærer

Publisert: 25.02.2016

Sesongen 2016-2017 starter med et testløp den 24. september kl. 10:00 - allround og sprint landslaget skal delta. For å kunne gjennomføre 7 helgeløp og 6 onsdagscup denne sesongen, så trenger vi funksjonærer.

 

Våre klubbmedlemmer dekker stort sett opp de fleste funksjonen når det arrangeres stevner og løp i Sørmarka Arena. Dette stiller igjen stor krav til oss som klubb og inneha den nødvendige kompetanse.

Et stevne kan kreve over 25 funksjonærer, noe som er veldig høyt innen idrett. Stevene forgår hovedsakelig i perioden fra oktober til mars og da stort sett i helgene, samt enkelte ukedager. Dette gjør at belastningen er stor på noen få personer.


Vi er i gang med å planlegge sesongen og i den forbindelse så ser vi at vi har et lite underskudd på funksjonærer. Flere av våre funksjonærer som har bidratt i mange år, velger å trappe ned. Vi håper at flere kan bidra og delta som funksjonærer i den kommende sesong slik at belastningen fordeles på flere, samt at vi kan bygge oss opp mot neste Worldcup.

 

Vi starter opp med funksjonærkurs over to kvelder, mandag 19 og torsdag 22. september fra 19:00 til 21:00 i Sandneshallen. Ta turen immom å se om det er noe du kan bidra med.


Flotte prestasjoner under LM 2016

Publisert: 23.02.2016

Klubben hadde en flott gjeng som reiste til Bergen under årets LM. Gull, Sølv og Bronse er godt å ha med seg hjem.


Gull til Eira Eide, Ingeborg Espeland og Lise Hølland - jentene imponerte under lagtempo og tok en flott 1. plass. Ingeborg tok videre en 2. plass og Lise en 3. plass.
  Brødrene Rye gjør det igjen, samler på flotte plasseringer. Simen med 3. førsteplasser og en 2. plass Vegar med 1. førsteplass og 1 3. plass.
  Så følger Julie Lu Sægrov Aske opp med tre 2. plasser, som viser den fremgangen hun har.
  Ole Mikkel Mellemstrand rykker og stadig frem og tok en flott 4. plass, hvor broren Oddbjørn Mellemstrand kom inn på en 6. plass

- Det er mye positivt som skjer i vår klubb og for tilreisende gjesteløpere. Alise Hellem fikk en 3. plass. Totalt 13 medaljer og flott plasseringer viser at vi gjør mye rett og har en flott gjeng med løpere som viser igjen på landsbasis, sier Mikael F. Larsen som gratulerer alle sammen. Mikael sier videre at dette er på utebane som kan være mer krevende enn innendørsbaner.


Norgescup 7 ga resultater

Publisert: 16.02.2016

Denne helgen 13-14. februar var det Norgescup 7 for junior og senior løpere i Sørmarka Arena som ga flere gode resultater for våre løpere.

 

Marit Fjellanger Bøhm i seniorklassen satte ny kretsreskord på 5000m, deretter tok hun en 2. plass på 3000m og ble nummer 3 sammenlagt.

 

Magnus Dahle fulgte opp i juniorklassen med kretsrekord og personlig rekord på 1000m og 2. plass på distansen og ble nummer 3 sammenlagt. Simen Rye er tilbake etter litt sykdom og kom inn på 3. plass på 1000m og nummer 5. sammenlagt.

 

Ingeborg Espeland i juniorklassen fikk en 2. plass sammenlagt Lise Hølland 3. plass. Videre deltok Eira Eide, Daniel Meling, Magne Hølland og Ole Mikkel Mellemstrand i juniorklassen.

 

- Det er kjek t å se at flere av våre løpere er på pallen og gjør det bra, ikke minst flott at Simen og Magne har kommet seg og viser igjen, sier Mikael F. Larsen.


Fremtidens skøyteløpere

Publisert: 10.02.2016

Vi har en flott vekst når det gjelder antall Skøyteskoleelever og Rekrutter. Sist torsdag så var vi 27 unger og flere voksne som deltok på trening.

Skøyteskolen har og hatt en sterk vekst noe som viser at flere har fått øynene opp for vår idrett - Hurtigløp på skøyter. Vi skal vokse videre og jobber med flere tiltak for å inkludere flere og se alle som vil bli med oss på isen. Vi tar også mot skoleklasser som ønsker en samling for klassen når vi har skøyteskole. Kan bestilles ved å sende e-post til leder@stavangersandnes.no
 
Til foresatte, husk at dere kan bli med på isen når deres håpefull trener, så slipper dere å sitte og vente men delta aktivt - kanskje lærer dere noe av våre dyktige trenere.

Et bilde sier mer enn tusen ord

Publisert: 01.02.2016

World Cup 2016 i Sørmarka Arena ble en suksess som vi alle kan være stolt over. Vi har bygget skøytesporten nasjonalt men også lokalt etter helgens løp med over 10.000 besøkende.

 

(Bilde: Fulle tribuner på begge sider)

 

De tilbakemeldingen jeg har fått i møte med publikum, løpere, media, trenere og ISU er overveldende. Vi har satt en standard som vi kan være stolt over som og er lagt merke til i hele skøyteverden.

 

(Bilde: Kleintje Pils hadde tatt turen opp fra Nederland for å underholde i pausen - en kjempe suksess )

 

Dette var det første løpet hvor vi virkelig fikk vise hva Sørmarka Arena er designet for – skøyteløp og hallen bestod prøven. Vi har vært i mediebilde disse dagene og en stor takk til alle de flott ordene som er brukt om arrangement og klubben vår.

 


(Bilde: Sørmarka Arena fremstod som en internasjonal arena)

 

Generalsekretær i Norges Skøyteforbund Halvor Lauvstad sier som følger - TAKK og GRATULERER alle! En fenomenal innsats som har skapt en gedigen internasjonal skøytefest.

 

Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko, Ida Njåtun, Hege Bøkko og ikke minst vår egen Marit Fjellange Bøhm med flere, er kjempefornøyd og gledet seg over publikum som løftet de frem. - Jeg håper jeg får oppleve dette en gang til, sier Sverre i en kommentar til NRK.

 

(Bilde: aftenbladet.no - Marit Fjellanger Bøhm)

 

NRK produserte hele helgen og hadde sitt sportsstudio i Sørmarka Arena denne helgen. Etter et møte jeg hadde med produsenten og teamet hans, så var det bare lovord å komme med. - Vi kommer gjerne igjen, for dere klarte å skape en folkefest som ga noen fantastiske tv bilder, sier han.

 

En stor takk til alle frivillige denne helgen som bidro til at vi kunne gjennomføre World Cup på hjemmebane. Det blir ikke siste gang - dette skal bli en tradisjon. Ikke minst en stor takk til Sørmarka Arena som sørget for at vi kunne gjennomføre det hele sammen med Norges Skøyteforbund og Rogaland skøytekrets – hvor Knut B. Carlsen og Tor Helge Hetland skal ha mye av æren som teknisk arrangør.

 

Jeg vil og benytte anledningen til å takk Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune som ga sin støtte til arrangementet.

 

Til de av dere som vil lese mer om hva media skriver, her noen linker:

Stavanger Aftenblad - Alle vil tilbake til Stavanger

NRK - Verdenseliten samlet i Sørmarka Arena

RA – Her skriver hun lokal skøytehistorie (Marit Fjellanger Bøhm)

 

På vegne av klubben og styre, Erik Dahle daglig leder


Julie og Vegar deltok i Vikingløpet

Publisert: 01.02.2016

Julie Lu Sægrov Aske og Vegard Rye kom på pallen denne helgen. Julie med en 2 og 3 plass og Vegar med en 3 plass.

 

Begge er kvalifisert til å gå i Heerenveen, noe de er godt fornøyd med.

- Dette er to løpere som har hatt fremgang og det er kjekt at de begge henter hjem medaljer, sier Mikale F. Larsen.

For resultater, se hjemmeside til Tønsberg turn. 

Klubben gratulerer de begge.


Flott plassering for Marit og Marte under NM

Publisert: 24.01.2016

Marit Fjellanger Bøhm og Marte Vatn innfridde målsetningen om å bli topp 5 denne helgen på 3000m - og var meget godt fornøyd med en sterk 2. og 3. plass på 5000m

Ingvild Hellem satte personlig rekord på 500m og Magnus Dahle første gang under 38 på 500m - som er en sterk prestasjon sier Ole Morten Mellemstrand som var med som trener denne helgen.

Vi begynner å vise igjen i Skøytenorge, noe som er gledelig basert på den satsningen klubben gjør for våre egne løpere og gjesteløpere.


Rekorder under LDM

Publisert: 19.01.2016

Nora Tveit satt personlig rekorder på 500, 1000 og 1500m, kretsrekord på 1000m og vant sine klasse under helgens Landsdelsmesterskap (LDM) i Sørmarka Arena - et løp for alle skøyteklubber på Vestlandet.

Simen Rye er tilbake og satt kretsrekord på 1000 og 1500m og broren Vegard viste også igjen i toppen av sin klasse.

Ole Mikkel Mellemstrand vant sin klasse på alle distanser, hvor det var flere deltakere.

Kjekt at mange av våre rekrutter deltok, samt at Fana IL stiller med en så stor og flott gjeng. Gratulerer til alle LDM deltakerne som vant sin klasse. Se komplett lister på Rogaland Skøytekrets.

Neste løp er onsdagscup den 20. januar, deretter gleder vi oss til World Cup den 29 30 og 31. januar - velkommen.


NM sprint 3. plass for Magnus

Publisert: 17.01.2016

NM sprint 2016 på HOL for senior og junior ga Magnus Dahle en fin 3. plass på 1000m og 5. plass sammenlagt sier Mikael F. Larsen.

Under flott vær og bra isforhold representerte Eskil Lyngdal Sægrov (fra venstre), Magnus Dahle klubben og Ingvild og Alise Hellem, våre gjesteløpere Bjugn Ørland Skøyteklubb under helgen NM.

Dette var Magnus sin føreste NM plass, her sammen med juniorjentene.

Henrik Fagerli Rukke vant sammenlagt distansen, deretter fulgte Kristians Solland Reinton, Kristian Gamme Ulekleiv, Jonas Nordøy Kristensen og Magnus 1.2 poeng unna 3. plassen.

- kjekt at vi har flere løpere som gjør det bra for tiden, sier Mikael.

 


Marit var fornøyd i Inzell

Publisert: 18.01.2016

Marit Fjellanger Bøhm, var godt fornøyd under sitt opphold i Inzell første uken i januar. Her sammen med hele Wang gjengen.

Marit satt personlig rekord på 500m og 3000m som begge deler også er kretsrekord.

- Marit er inne i en god prosess for tiden. Hun er i ferd med å stabilisere seg på et høyere teknisk nivå. Dette gir utslag på tidene, sier Mikael F. Larsen som kunne fortelle at ukene i Inzell ga også andre løpere personlige rekorder og mye god trening.


Publisert: 08.01.2016

Vi har i et samarbeid med Stavanger Kunstløpklubb en kampanje med gratis Skøyteskole ut januar 2016 - et ledd i oppkjøringen til Worldcup den 29 30 og 31 januar.

Vi skal dele isflater med kunstløp for å oppnå synergieffekter og spre skøyteglede sammen. Mandag og Torsdag vil vi dele isbingen med Kunsløp sine rekrutter (ikke de minste).

Våre og kunstløp sine aktiviteter vil vi dele på våre respektive hjemmesider. Skriv den gjerne ut vedlegget og del med de du tror kan tenke seg å besøke oss i januar - Invitasjon til skolene V6.pdf

 


Trimmila 2015

Publisert: 27.12.2015

Trimmila eller "Fleskeløpet" som det blir kalt, ble en suksess i år som tidligere år. Både unge og eldre deltok denne årlige trimturen i Sørmarka Arena.

Vi fører en statistikk på de som deltar og registrerer seg før start - se her. Kanskje det blir en premiering for de som deltar opptil flere ganger - vi tenker på det til neste år. Som en ser av bilde, så ble det trangt om plassen. Neste år blir det 3 puljer; Rask, Raskere og Raskest, mer om dette før neste jul.


NM allround 2016

Publisert: 20.12.2015

NM allround 2016 i Sørmarka Arena er vel gjennomført - klubben hadde med 5 løpere og 3 av våre gjesteløpere. Det ble satt ny banerekord på 5000m og noen personlige rekorder.

De to eldste Marit Fjellanger Bøhm og Magnus Dahle (bilde) var fornøyd med helgens løp, og sistnevnte satt nye kretsrekord på 500m. Ingeborg Espeland, Eira Eide og Lise Hølland var og med for første gang. Sverre Lunde Pedersen vant foran Håvard Bøkko. Ida Njåtun tok 1. plass og Sofie Karoline Haugen 2. plass. For mer resulateter, se Rogaland Skøytekrets


Kalender 2016 er klar

Publisert: 18.12.2015

Da er 2016 kalenderen klar.

Til alle våre medlemmer og skøytevenner, dere kan hente en kalender hver i Skøytebutikken eller utleie når butikken er stengt.

Heng den opp slik at dere er med å informere videre om våre sponsorer. Støtt våre sponsorer som støtter klubben når dere trenger tjenester fra noen av disse områdene.


Kretsmesterskapet

Publisert: 07.12.2015

Helgens kretsmesterskap i Sørmarka Arena ga 3 nye kretsrekorder og 20 personlige rekorder og flere av våre løpere presterte meget bra.

Julie Lu Sægrov Aske (bilde) satte kretsrekord på 1500m og har hatt en flott utvikling den senere tiden. Sammen med Julie så satte Lise Hølland kretsrekord på 3000m og Vegard Rye på 3000m. Enride Brodahl Osland, Lise Hølland og Eira Eide gikk under 5min. på 3000 og var godt fornøyde. Klubben gratulerer disse og alle andre som deltok. Resultater finner en på Rogaland Skøytekrets sin side.


Funksjonærer til World Cup

Publisert: 19.11.2015

Det nærmer seg Worldcup den 29, 30 og 31. januar 2016 og klubben trenger funksjonærer som kan bidra til en flott skøytehelg.

 

Verdens beste skøyteløpere kommer til Sørmarka Arena denne helgen og det er solgt over 1000 tre dagers billetter – dette blir en flott skøytehelg. Les mer på neste side.


Les mer

Mange personlige rekorder

Publisert: 25.10.2015

Helgens Norgescup 2 i Sørmarka Arena ga flere flotte resultater for våre løpere. Det ble satt 153 personlige rekorder og 5 banerekorder.

Både Ida Njåtun, Hege Bøkko, Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen med flere, bidro til en flott og fartsfylt skøytefest. Se mer av våre resultater på neste side.


Les mer

Daniel Meling mot bil

Publisert: 21.10.2015

I forbindelse med helgens familiedag i Sørmarka Arena, så deltok Daniel Meling i et oppvisningsløp mot en bil.

Det ble et temmelig jevnt løp og publikum var storfornøyd med å se bil mot mann.

Mer enn 1500 besøkende var innom og kun delta i flere familieaktiviteter, hvor Daniel representerte klubben.


Fire nye kretsrekorder

Publisert: 13.10.2015

I forbindelse med Stavanger Open 2015, så ble det satt fire nye kretsrekorder i Sørmarka Arena

Ole Mikke Mellemstrand (fra venstre) satt kretsrekord på 5000m med tiden 7.35.56

Vegard Rye (i midten) satte sin kretsrekord på 1000m med tiden 1.24.77 og på 1500m 2.09.06

Oddbjørn Mellemstrand (til høyre) ville ikke være dårlige enn broren og satte kretsrekord på 3000m med tiden 4.40.77 - vi gratulerer de alle.


Trening veteraner

Publisert: 13.10.2015

Torsdag 22. oktober kl. 19:00 starter vi opp med organisert trening for veteraner under ledelse av vår trener Stein Oddvar Sægrov.

Det har lenge vært et ønske fra klubbens medlemmer om å etablere en trening med kyndig ledelse for våre veteraner. Ta turen innom neste torsdag, så vil den videre treningen bli avtalt sammen med Stein Oddvar - Velkommen til alle veteraner og andre som trenger ekstra påfyll og teknikkundervisning. 


Da var siste mann i mål

Publisert: 12.10.2015

Da var siste mann i mål under helgens løp, Stavanger Open 2015.

En stor takk til alle dere tilreisende og egne løpere og funksjonærer som bidro til et flott stevne. Isforholdene bidro til at det ble satt flere personlige rekorder for store og små. Nå ser vi frem til vårt neste løp Sandnesgauken 2015 den 14 og 15. november - Velkommen tilbake.


Publisert: 06.10.2015Fornøyde rekrutter

Publisert: 18.09.2015

Våre rekrutter fikk en flott trening i går da 5 fra vårt Skøytelandslag stilt opp som trenere - en minnerik opplevelse.

Løpere fra Skøyteskolen fikk også oppleve det å trene sammen med våre beste skøyteløpere - en stor takk til representanter fra landslaget ved; Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen, Ida Njåtun, Ole Bjørnsmoen Ness og Sindre Henriksen - de to sistnevnte som har trent og vært en del av klubben her i Stavanger.

Mandag kl. 16:00 så trener Mikael med våre junior og elite sammen med Skøytelandslaget.


Gratis skøyteskole ut året

Publisert: 17.09.2015

Worldcup kommer til Sørmarka Arena i Stavanger den 29, 30 og 31 januar 2016. Verdens beste skøyteløpere møtes til Formel 1 på is - gled dere.


I den forbindelse så vil vi som skøyteklubb invitere alle mellom 6 og 12 år til gratis skøyteundervisning ut året 2015. Du vil få utdelt medlemskort og adgang til våre treningstider mandag og torsdag kl. 18:00 - 19:00. Til foresatte; vi ønsker også at dere er med på isen, så ta med skøyter eller lei i hallen - bli med når ungene er på isen og delta i undervisningen.

I dag torsdag 17. september så er Skøytelandslaget med som instruktører - inviter alle de du kjenner og be de møte opp i dag kl. 17:30, så er vi klar til isen kl. 18:00.

Trenger du skøyter, så leier Skøytebutikken ut dette gratis til de som begynner på skøyteskolen. (Bilde vg.no)


Trening med Skøytelandslaget

Publisert: 15.09.2015

Det norske Skøytelandslaget her representert ved Sverre Lunde Pedersen, Ida Njåtun, Sindre Henriksen, Ole Bjørnsmoen Ness og Håvard Bøkko skal delta som skøyteinstruktører førstkommende torsdag 17. september kl. 18:00. 

Skøyteskolen og alle våre rekrutter deltar under kyndig veiledning den dagen, så det er viktig at alle kommer. Ta gjerne med de som har lyst til å begynne for å hent inspirasjon fra våre landslagsløpere. Fotografering er selvfølgelig lov. Til de som har klubbjakker og trikoter, bruk disse denne dagen.

Mandag 21. september kl. 16:00, så vil våre beste løpere og elever fra Wang, Universitetet og Solborg Folkehøyskole trene sammen med Skøytelandslaget. 


Ta turen innom Sørmarka Arena for å se og opplev fart og spenning på isen med de beste.


Vi trenger funksjonærer

Publisert: 06.09.2016

For at vi som klubb skal kunne arrangere skøyteløp så trenger vi hjelp av dere som foreldre og andre skøyteinteresserte som funksjonærer.

Kurset starter mandag 28 september kl. 18:00 i Sørmarka Arena.

Et skøyteløp krever fra 20 til 30 funksjonærer alt etter størrelsen og om det er på et nasjonalt nivå.

Til de av dere som ønsker å bidra, så vil vi sette opp et møte en kveld for å fortelle om hvilke oppgaver vi trenger hjelp til.

Starter (som på bilde), -dommere, -resultatservice, -rundeanviser, -tidtaker, -ansvar for benken når løpere skal ut på isen, -merking av bane, er bare noen av de mange oppgavene vi har. Du får oppleve skøyteløp på nært hold, gratis adgang til løp, gratis mat og drikke fra restauranten og gratis parkering. Tenk på det, så kommer vi i løpet av kort tid med dato, tid og sted for et slik informasjonsmøte.


Skøyteskolen starter

Publisert: 13.09.2015

Mandag 14. september er skøyteskolen i gang og nye og tidligere skøyteløper er velkommen til trening i Sørmarka Arena. Det blir fast trening for Rekrutter og Skøyteskole mandag og torsdag.

Rekrutter møter kl. 17:45 for oppvarming og skal være klar på isen kl. 18:00. Skøyteskolen møter direkte på isen kl. 18:00.

Er det en mor/far eller andre som har lyst til å hjelpe til på isen for de minste, så er dere hjertelig velkommen. En vil få veiledning og oppgaver alle kan bidra med. Ta kontakt med Bente Siri Ims eller Stein Oddvar Sægrov når dere er i hallen.


Min idrett og lisens 2015-2016

Publisert: 07.09.2015

Skøytesesongen er i gang og til de av dere som skal gå løp denne sesongen - registrer dere på Min idrett.

 

For å kunne start i et skøyteløp, så må lisens være betalt.

Logg deg inn på Min idrett og sjekk det som ligger inne om deg.

Mangler du klubb, så legg inn Stavanger Sandnes Skøyteklubb under Medlemskap. Deretter vil du få tilsendt en faktura for å betale lisens når vi som klubb har bekreftet at du er med i klubben.

Vi som klubb har ansvar for at alle har betalt lisens når vi arrangerer løp eller melder på våre løpere til andre løp. Lisensen er også en forsikring om noe skulle skje deg under trenig eller løp, les mer om dette på NSF sin hjemmeside Påmelding til skøyteløp blir først godkjent når lisens er betalt.


Olavs Trafikkskole ny sponsor

Publisert: 03.09.2015

Klubben har inngått en sponsoravtale med Olavs Trafikkskole som ønsker å bidra til den satsningen vi gjør for små og store.

De vil bli profilert via isflaten i Sørmarka Arena og på vår hjemmeside. Støtt våre sponsorer som igjen støtter oss.


Craft T-Skjorter selges

Publisert: 01.06.2015

Vi som klubb ønsker å skape et fellesskap, hvor vi har fokus på både gutter og jenter og samarbeide de i mellom. På bakgrunn av dette så valgte klubben en gutt og jente -kleskolleksjon men som har et felles design med forskjellig farge.

Ønsker du klubb T-skjorte, sett inn kr. 250,- på konto 3201.37.69353, så får du den utlevert på trening lørdag 20. juni. Du kan få prøve størrelsen før du kjøper.

Kan også leveres ut etter avtale, send mail til leder@stavangersandnes.no


Sykkel- utstyr og klær

Publisert: 18.06.2015

Vi har nå fått til en avtale på sykkel- utstyr og klær med Sykkelzentrum i Huset Vårt, Sandnes.

Ta turen innom og se på det de har. Til de som skal ha sykkelklær med klubbens logo på, bestill nå så får du den etter ferien. Vi legger ved bestillingsskjema og et sykkeltilbud, flere tilbud i butikken.

Bestillingsskjema sykkel klær fra Sykkelzentrum..pdf

Sykkeltilbud 2015 BD.pdf

 


Stein Oddvar Sægrov i hovedstyret

Publisert: 15.06.2015

Stein Oddvar Sægrov er valgt inn i hovedstyret i Norges Skøyteforbund under helgens Skøyteting på Gol.

Sporten har fått inn en kjemperessurs, og hans primæroppgave blir ansvaret for breddeidretten, som også er det han har engasjert seg sterkt med i vår klubb. Dette viser at resten av skøytenorge har tro på oss, og ønsker oss sentralt med i å gjøre Norsk skøytesport moderne og stor igjen.

Jeg vil fortsatt være engasjert i klubben i de prosjektene som klubben prioriterer og vil være å se på barmarkstrening og isen, sier Stein Oddvar.

Vi ønsker ham lykke til, og vet at Norsk Skøytesport går ei spennende tid i møte - klubben gratulerer.


Treningssamling sommeris Hamar

Publisert: 15.06.2015

Vårt trenerteam inviterer Junior og Elite til sommeris på Hamar den 3 - 9. august.

Det er bestilt overnatting på Vikingskipet motell, her er det også plass til foresatte som ønsker å være med. Vi oppfordrer spesielt de yngste juniorene til å ha med seg en foresatte. Pris for overnatting vil være ca. 350 kr pr. døgn inkl. frokost. I tillegg må det beregnes utgifter til andre måltider og inngangsbillett til Vikingskipet.

- Hvis noen av rekruttene ønsker å være med, så er de hjertelig velkommen, sier Mikael som vil være tilstede hele denne uken sammen med sitt trenerteam.

Husk: skøyter + skøyteutstyr, utstyr til barmark, racersykkel.

Påmelding til samlingen innen 10.juli på mail til trenere@stavangersandnes.no.


Nye Æresmedlemmer

Publisert: 04.06.2015

Styret i klubben valgt å dele ut to nye æresmedlemskap i år til Thor Flikkerud og Tor Helge Hetland for den innsatsen disse to har og bidrar med.

 

Klubben har inntil i dag hatt to æresmedlemmer; Johannes Eskeland og Jostein Aspelund - som nå utvides med Thor og Tor Helge.

Styrets begrunnelse for å utvide med to nye æresmedlemmer er å vise en stor takk for den flotte jobben som de begge har gjort og gjør i det daglige. Uten Thor sin praktiske organisering og deltakelse i styre og verv og Thor Helge sin innsats for at vi i dag har en skøytehall, så vil nok skøytemiljøet vært noe mer begrenset. Klubben er dere begge evig takknemlig og vil så gjerne har dere med i mange år til.

Æresmedlemskapet ble utdelt under den tradisjonelle funksjonærfesten i Stavanger den 4. juni av klubbens styreformann Arne Walther Kranzmann, som i sin tale takket for det arbeide som disse to gjør. Thor Flikkerud var ikke tilstede men er gjort kjent med at han er tildelt æresmedlemskap.


Støtte til Skøyteprosjekt

Publisert: 22.05.2015

Klubben mottok i dag 60.000,- av SR-Bank til vårt Skøyteprosjekt som skal skape optimale forhold for rekruttering og oppbygningen av et sterkt skøytemiljø i regionen.

Nestleder Erik Dahle mottok pengene, hvor også 30 andre klubber og organisasjoner var tilstede. Erik fikk også anledning til å si noen ord om klubben vår og den satsningen vi gjør. Mange var nok ikke kjent med det som skjer i Sørmarka Arena, så dette var en fin arena for å si noe mer om oss.

Stein Oddvar Sægrov er prosjektleder for Skøyteløftet og sier at disse øremerkete midlene vil gi klubben en mulighet til å utvikle et helt nytt opplegg - skape en tiltrengt vekst i nye trenerresurser for regionens mange barn og unge som vil lære å gå på skøyter. Erfaringene viser at skøyter er i en særstilling, som gir nybegynnere en utrolig rask og flott mestringsfølelse når de lærer de riktige knepene - dette vil gi mange flere muligheten til å bli kjent med hurtigløp på skøyter.

Vi kommer med mer informasjon om prosjektet om litt, og vil samtidig gi en stor takk til Alexandre Aske (styremedlem) som utformet søknaden sammen med Stein Oddvar.


FRAFJORD 2015 - 22 til 24. mai

Publisert: 12.05.2015

Da er programmet klart for treningshelgen i Frafjord den 22 til 24. mai 2015.

Alle møter ved Sandneshallen fredag 22. mai kl. 16:00, hvor vi fordeler oss i bilene, samt bagasje. Til de som skal sykle, så vil det bli med følgebil og alle skal ha hjelm og signalvest både små og store - det skal være trygt og sykle i trafikken og alle skal frem. For de minste som ønsker å sykle, så må en voksen være med den det gjelder.

Det blir overnatting i hytte og telt, så ta med sovepose og underlag. Mat og drikke sørger klubben for, men ta med nok klær etter forholdene og for en tur i fjellet.

Mer informasjon om turen får du når vi treffes ved Sandneshallen. Er det noe du lurer på, så kan du kontakte Ingve Hølland på telefon 922 33 557. Meld deg på ved å klikke på knappen "Påmelding" - til venstre på vår hovedside.


Innkalling til ekstra ordinært årsmøte i klubben

Publisert: 07.05.2015

Styret har besluttet å kalle inn til et ekstra ordinært årsmøte i forbindelse med organiseringen av klubben den 3. juni 2015 kl. 19:00 i GoDigital sine lokaler på Vipemyr, Bedriftsveien 20.

Sak: Pilotprosjekt "Klubbdrift" 

Vedlagt ligger en presentasjon av ny organisering og finansiering som du finner igjen under menyen "Medlem" og "Årsmøter" eller trykk her Fungerer ikke linken, så velg som nevnt "Medlem" og så "Årsmøte"

Denne innkallingen legges ut på vår hjemmeside, sendes alle medlemmer som e-mail og legges ut på vår facebookside.

Styret i Stavanger Sandnes Skøyteklubb


Trening for rekrutter

Publisert: 06.05.2015

Det blir trening for rekruttene på mandagene fremover. Om et par uker vil vi og komme i gang med trening på torsdagene.

På mandagene vil rekruttene trene samme sted som junior og elite så langt det lar seg gjøre. På torsdagene håper vi å få til rulleskøytetrening i Sørmarka Arena.

- Førstkommende mandag er det trening for alle ved Sandneshallen. Treningen starter klokka 18.00. Rekruttene trener fra 18.00-19.00. NB! Ta med både innesko og utesko, sier trener Bente-Siri


Gutteløft 21-26.juni

Publisert: 05.05.2015

Norges skøyteforbund har i samarbeid med enkelte klubber etablert et "Gutteløft" på samme måten som de har hatt et "Jenteløft". Vi som klubb stiller oss bak dette og oppfordrer de som ønsker å delta, melde seg på. Da vi har sommertrening på Hamar i år, så har vi ingen trenere som kan delta fra klubben, men har du/dere lyst til å delta - bli med, se neste side.


Les mer

Sykkelsesongen og trafikksikkerhet

Publisert: 29.04.2015

Mange av våre løpere er allerede godt i gang med sykkel og rulleskøyte -sesongen. I den forbindelse så skal vi som klubb bidra til å gi en trygg og sikker trening den tid en er under organisert trening.

Norges Idrettsforbund har en ekstra fokus på trafikksikkerhet og som en vil se av følgende artikkel, så er det også andre klubber som har fokus på dette.

Som et først steg i å sikre en sikker og trygg sykkel og rulleskøyte -trening, så innføres det et påbud med hjelm og signalvest den tid en deltar i organisert trening i klubben. Samtidig som vi oppfordrer alle til å bruke det samme utstyret alltid når en trener i trafikken.

Vi har i dag fått tegnet opp en ny sykkeljakke som en vil kunne kjøpe om kort tid. En kan selvfølgelig benytte egen jakke/vest så lenge den er signalfarget, men med tanke på våre sponsorer, så er det ønskelig at en bruker klubben sin. Sykkeljakken vil ha følgende tekst på ryggen; «SKØYTELØPER, TAKK FOR AT DU VISER HENSYN»

Mange av dere har "tøffe" sykkeljakker som de profesjonell bruker, men som ofte er mørke og lite synlige i trafikken - vi vil at våre løpere skal vise igjen og bli oppdaget før det skjer et uhell - vi har ingen å miste.


Sesongen 2015-2016 starter nå

Publisert: 21.04.2015

Da er vi ferdig med sesongen 2014-2015 og er klar for å starte opp med sesongen 2015-2016. Flere av dere har allerede trent på egenhånd og vi er klar med oppstart av felles organisert trening fra 4. mai av.

Vi satser på både ute og innetrening i Sandnes Hallen, mer informasjon vil følge på våre nett og Facebook sider.

Det blir en egen jentekveld for de eldste den 12. mai i regi av Mikael - som også sender ute en invitasjon til de jentene det gjelder.

Videre så skal vi til Frafjord helgen 22-24. mai, mer informasjon om denne turen vil bli lagt ut - men sett av datoen allerede nå. Ingve Hølland er ansvarlig for turen og opplegget i sammen med Mikael.

Det blir trening på sommeris i Hamar fra 3-9. august for våre junior og senior -løpere i regi av Mikael

Sørmarka Arena planlegger å legge is tidlig september og i januar så kommer Worldcup "sirkus" til oss - vi gleder oss.


REKORDLØP 2015 - flere rekorder

Publisert: 22.03.2015

Denne helgen har vi hatt REKORDLØP 2015 med løpere fra hele landet – 230 løpere har besøkt oss fra fredag til søndag.

Under meget bra forhold i Sørmarka Arena, med topp is og god temperatur i hallen, har løperne opplevd de samme gode forholdene som NM hadde helgen før. Dette ga også et resultat med 378 personlige rekorder.

For Magnus Dahle (bilde) var dette en spesiell helg, hvor han valgte å gå alle distanser (500, 1000, 1500, 3000 og 5000m) og gikk inn til kretsrekord på samtlige av disse og gjennomførte en 10.000m på søndag for å ha alle distanser inne.

 

Ole Mikkel Mellemstrand valgt også å gå 10.000m - den lengste distansen en skøyteløper går i løp - etter at han satte ny kretsrekord på 5000m denne helgen.

Eira Eide sørget videre for å slette en 15 år gammel kretsrekord på 1500m og fikk dermed en fin avslutning på sin sesong.

Ingeborg Espeland, Lise Hølland, Magne Hølland, Eskil Lyngdal Sægrov, Simen Rye, Vegar Rye, Peder Kongshaug satt og kretsrekorder i sin klasse på flere distanser.

Resultater vil bli lagt under Arrangement og Rekordløp.

Noen av våre jenter; Eira Eide, Lise Hølland og Maren Krazmann som hadde en fin helg og møtte mange av sine venner fra andre klubber.

 

- Flere av våre løpere gikk inn til nye personlige rekorder og kretsrekorder, sier vår hovedtrener Mikael Flygind Larsen, som var meget godt fornøyd med løperens innsats og resultater. Nå skal vi bruke vår og sommer på å bli bedre til isen kommer igjen i september, legger Mikael til - og ønsker alle i klubben en god påske.

Vi i styre vil også benytte anledningen til å takk alle foreldre og frivillige som har bidratt til at vi kunne gjennomføre et slikt stor løp - uten dere hadde vi ikke fått dette til, TAKK!

Sørmarka Cafe & Catering sørget for god mat til alle og sørget for en flott aften lørdag, TAKK!

Til alle dere som tok turen til Stavanger denne helgen fra nær og fjern, det var en fornøyelse å ha dere på besøk og takk for de flotte tilbakemeldingene vi har fått - vi er klar til å lage nye løp, TAKK!

Sist men ikke minst en stor takk til Folkehallene ved Terje Bøifot som sørget for topp internasjonale forhold - du og dine kollega sørger alltid for at vi har topp forhold, TAKK!

Styret ønsker alle våre skøytevenner en God Påske!


Nyttig ernæringskurs

Publisert: 15.03.2015

Det var et meget interessant kurs i dag søndag 15. mars om ernæring - mat og drikke før og etter trening av Frida van Megen, ernæringsfysiolog og skøyteløper.

Mye nyttig informasjon til de fremmøtte som samtidig benyttet anledningen til å gratulere Frida med NM gull på 5000 m samme dag i Sørmarka Arena.

Takk til Frida som tok seg tid til å gjennomføre dette kurset og ga oss alle noe å tenke på og vår hovedtrener Mikale Flygind Larsen som organiserte det hele.


Norgescup 6

Publisert: 15.02.2015

Under flotte forhold ble det satt personlige rekorder i Sørmarka Arena denne helgen 14-15. februar.

Sammenlagt så kom Magnus Dahle på 3. plass - sprint junior. Håvard Leknes 4. plass - sprint senior. Begge satte også personlige rekorder denne helgen. Ingvild Hellem kom inn på en flott 7. plass - sprint senior.

Christoffer Gundersen og Aksel Munth deltok og bidro til at vi var godt representert. For mer informasjon om løpet, se Rogaland Skøytekrets NC-6 sine sider. Se også en oppsummering fra Rogaland Skøytekrets.


Landsmesterksapet 2015

Publisert: 15.02.2015

Det ble en kjempeflott helg under Landsmesterskapet på Hamar helgen 14-15. februar. Klubben stilte med flere løpere som viste igjen i toppen.

 

Denne flott gjengen med Mikael F. Larsen i spissen satte klubben vår på kartet til skøytenorge. Vi gratulerer alle! For mer informasjon om deltakere og resultater se Resultater LM 2015 - se også Rogaland Skøytekrets for en oppsummering om begge helgens løp.


Skøyteskole

Publisert: 09.02.2015

Det blir ikke skøyteskole i vinterferien, velkommen tilbake i uken etter.


Kretsmesterskap 2015

Publisert: 02.02.2015

 

 Bilde: Lise, Eira, Simen og Mange

Helgens løp ble gjennomført under gode forhold. Det ble satt 20 nye personlige rekorder på 1000m og 16 på 500m. Sime Rye satte kretsrekord på 500m og 1000m, Magne Hølland på 1000m, Lise Hølland på 500m og Eira Eide på 1000m i sine klasser.


Viking Race Heerenveen

Publisert: 01.02.2015

To av klubbens løpere var i Heerenveen denne helgen, Ingeborg Espeland og Julie Lu Sægrov Aske - her et reisebrev.

Fredag og lørdag denne uken har Ingeborg og Julie Lu vært en del av  det norske laget som har representert Norge på det internasjonale stevne Viking Race i Heerenveen. Totalt 13 nasjoner deltok, hver med noen av sine beste utøvere i klassene 11 til 16 år. Det var 24 løpere i hver klasse, og det norske laget gjorde en solid innsats.

Jentene fra Stavanger Sandnes bidro sterkt, og Julie kom sammenlagt på 14. plass i sin klasse. Ingeborg kom på 17. plass sin klasse, med ny pers på både 1000 og 1500 meter. -Gratulerer til begge, sier Alexander Ask som er med jentene på tur.


Sponsoransvarlig

Publisert: 19.01.2015

Klubben søker nye sponsorer for å kunne oppretteholdet et høyt nivå på våre treninger og den satsningene vi gjør i dag.

I den forbindelse så søker vi etter en frivillig som kan tenke seg å følge opp dagens sponsorer og få tak i nye - enten ved selv å oppsøke sponsorer eller vurdere eksterne selskaper for sponsorinnhenting. Er dette noe du kan tenke deg, ta kontakt med leder av klubben Arne Walther Kranzmann på telefon 976 69 795.

Tips oss gjerne om mulige sponsorer og husk grasrotandelen når dere tipper, klubbens organisasjonsnummer er 976 69 795. Med hilsen styre


Reisebrev fra Inzell

Publisert: 07.01.2015

Vi har mottatt et reisebrev fra våre hovedtrener Mikael Flygind Larsen i forbindelse med treningsoppholdet for våre Wang elever med støttespillere i Inzell.


Bilde, fra venstre; Vetle Stangeland -Wang Toppidrett Tønsberg, Magnus Dahle -Wang Toppidrett Stavanger, Ingvild Hellem -Medlem av treningsgruppen Stavanger Sandnes Skøyteklubb, Magne Hølland -Wang Toppidrett Stavanger, Mikael Flygind Larsen -Hurtigløp skøyter Wang Toppidrett/Hovedtrener Stavanger Sandnes Skøyteklubb -Eskil Lyngdal Sægrov, Wang Toppidrett Stavanger, Frank Tindvik -HBSK, Marte Vatne -SPK Falken, Eira Eide -Hospitant Wang Toppidrett, Maren Kranzmann -Hospitant Wang Toppidrett. Forann; Daniel Meling -Wang Toppidrett

Den årlige samlingen i regi av Wang Toppidrett Skøyter ble i år som i fjor lagt til skøytemetropolen Inzell i Tyskland. Her trener vi en uke på god is sammen med noen av verdens beste løpere. Inzell er et fantastisk sted å trene og samtlige stortrives med treningen og livet på samlingen. Første helga vi var her gikk vi løp og det ga solide resultater og perser på samtlige av våre løpere. Det ga en ordentlig motivasjonsboost for resten av samlinga.

-Målet før samlingen var at alle skulle utvikle seg teknisk i løpet av dagene i Inzell - det er vi på god vei til å klare med noen få økter igjen av samlingen, sier Mikael. Skøytehilsen fra gjengen i Inzell :-)

 


Medlemskort

Publisert: 05.01.2015

Alle våre medlemmer vil få utdelt et Medlemskort for 2015 - et kort som skal benyttes som inngangsbevis til Sørmarka Arena og Sandnes Hallen i våre avtalte treningstider.

 

For å få utdelt kortet, må du først registrere deg som medlem (se knapp "Bli medlem" til venstre), deretter må du betale medlemskontingenten som i disse dager sendes ut til alle. Etter 1. februar må du frembringe medlemskortet for å komme inn i hallen. Dette betyr at alle skal ha med seg medlemskortet når de skal inn i hallen. Resepsjonen i Sørmarka Arena har også et begrenset innsyn i vårt medlemsregister over de som har et godkjent medlemskap.

Har du spørsmål til medlemskapet ditt, kontakt Trude Evjen 997 77 324

 


Bilder

Publisert: 19.12.2014

Vi har nå opprettet et bildearkiv hvor vi vil dele bilder med dere alle som klubben eller klubbens medlemmer har sendt inn.

 

Bildene som nå er lagt ut, er hovedsakelig tatt av fotograf Jan H. Vastvedt i forbindelse med besøk av landslaget og TV-Vest. Dere finner bildene under Medlem og Bilder.


Trim-mila 2014

Publisert: 18.12.2014

Året siste løp blir TRIM-MILA 2014 i Sørmarka Arena den 2. juledag kl. 12:30 - et løp for alle, små og store, trente og utrente.

 

Det blir to puljer - pulje 1 kl. 12:30 for de raske og pulje 2 kl. 13:00 for de som er rett bak. Påmelding ved oppmøte fra kl. 12:00. Startkontingent 50,- for de under 18 år og 100,- for de over. Skøyter kan leies i Skøytebutikken og hallen er åpen fra 12:00.


Juleavslutning

Publisert: 13.12.2014

Velkommen til juleavslutning i Sørmarka Arena torsdag den 18. desember kl. 19:00.

Vi serverer grøt og saft, samt kaffe rett etter trening. Har du noen julekaker på lur som du vil dele med andre - så ta gjerne med.

Det blir en god skøytedrøs og informasjon om treningstider frem mot jul og etter jul, hilsen styre.

 


Hårfint mellom Simen og Magnus

Publisert: 11.12.2014

Onsdagscup 3 i Sørmarka Arena den 10. desember ga mange personlige rekorder under ellers bra forhold. Det ble satt nye personlige rekorder på 500 m for både Simen Rye og Magnus Dahle, hvor Simen gikk inn hårfint foran Magnus.

 

Bak disse kommer det mange flere som virkelig gjør det bra for tiden, ikke minst vår flotte gruppe av jenter som virkelig viser at vi er på rett vei. Se Resultat OC-3.pdf

Det er kjekt å se at det arbeide som mange legger ned i klubben gir resultater. Sportslig leder Ingrid Paul har sammen med trenerteamet lagt et grunnlag over mange år, som nå ved hjelp av vår hovedtrener Mikael Flygind Larsen viser at den satsingen vi gjør bærer frukter.

Nå til helgen (13 og 14 desember) er det KM allround, hvor det igjen er nye muligheter til å sette rekorder og gjøre gode løp - velkommen. Hilsen Styre


Mange personlige rekorder

Publisert: 30.11.2014

112 løpere stilte til start i helgens løp, Sandnesgauken 2014 - av disse satt 90 personlige rekorder.

 

Her fra en premieutdeling (se bilde over). Klubben takker for flotte tilbakemeldinger fra de tilreisende løpere, ledere og andre besøkende. Klubben gir en stor takk til Sørmarka Arena sitt personell som sørget for topp forhold og restauranten som sikret god mat i hyggelige omgivelser på dag og lørdagskveld.

Her får jenter junior C utdelt sine premier.

Rebekka Skavhellen (2.plass), Camillia Kvammen (1.plass), Lise Hølland (3.plass) og Eira Eide (4. plass) Se flere resultater her


Skøyteteknikk

Publisert: 06.11.2014


Trener og ansvar for prosjekter Stein Oddvar Sægrov har utarbeidet en enkel beskrivelse for hvordan det er å gå på skøyter - Teknikk på 123.  Skriv den gjerne ut og ha den med i lommen når du er på isen og ta gjerne en prat med Stein Oddvar om det er noe du lurere på for å bli en bedre skøyteløper.

Last ned dokumentet, trykk på linken under:
Litt om skøyteteknikk.pdf

 


Ingvild Hellem i Elitegruppen

Publisert: 26.10.2014

Ingvild Hellem (21) har inngått en avtale med Stavanger Sandnes Skøyteklubb om å trene sammen med oss sesongen 2014-2015.

Til daglig så studerer hun idrett ved universitetet i Stavanger (UIS) idrettslinjen. Ingvild kommer fra Bjugn i Sør-Trøndelag og går for sin egen klubb Bjugn-Ørland Skøyteklubb.

Ingvild har funnet seg godt til rette sammen med våre løpere, og våre Elite og Junior løpere har fått ei jente som er med å bidrar til et godt trening og løpsmiljø.

 

-Ingvild er et flott tilskudd til vårt skøytemiljø og ei treningsvillig jente som setter seg mål og bidrar til skape et godt miljø med våre andre løpere, sier Mikael – som ønsker at flere skal søke seg til Stavanger.

 


Bli med på Skøyteskole

Publisert: 21.10.2014

Stavanger Sandnes Skøyteklubb satser på Skøyteskole og få rekruttert flere skøyteløpere til hurtigløp på skøyter.


Det norske Skøytelandslaget med Sverre Lunde Pedersen, Hege Bøkko i spissen med flere, var med på en treningsøkt og bidro til en fin start på årets Skøyteskole.

Vår hovedtrener Mikael Flygind Larsen (bilde til venstre) vil med bakgrunn i klubbens satsning og sportslig leder Ingrid Paul, sikre at vi bygger en klubb med skøyteløpere på alle nivåer fra Rekrutt til Elite. Mikael har med seg en flott gjeng med trenere og assistenter som skal bidra til den satsningen. To av våre trenere som har en ekstra fokus på Skøyteskole og Rekrutter, er Stein Oddvar Sægrov og Bente-Siri Ims.

–Vi har plass til flere på isen sier Mikael, som ønsker alle velkommen til å prøve seg under kyndig ledelse.


Vellykket gjennomføring

Publisert: 19.10.2014

Da var årets STAVANGER OPEN 2014 vell gjennomført. Det ble satt flere personlige rekorder under helgens løp.

I bilde ser vi Peder Kongshaug i indre og Vegard Rye i ytre bane og Ingeborg Espeland i indre og Maren Kranzmann i ytre - alle fornøyd med helgens løp.

Flere av våre løpere fikk oppjustert sine egne rekorder og med deltakelse fra det Norske Skøytelandslaget, så fikk de fremmøtte en fin skøyteopplevelse.

Neste store løp er Worldcup kvalifisering 1. og 2. november. Se Rogaland Skøytekrets for mer informasjon. For resultater, se under "Arrangement" og "STAVANGER OPEN 2014"


TV Vest var på besøk

Publisert: 17.10.2014

TV Vest var på besøk torsdag 16. oktober. En flott gjeng fra vår Skøyteskole, sammen med trenere og landslagsløpere fikk vist hva de kunne.


Marthe Kindervaag fra TV Vest intervjuet skøyteløpere fra Skøyteskolen, våre trenere og løpere fra Landslaget, her ved Hego Bøkko.

I kveld kan dere se dette opptaket på TV Vest og del dette med dine skøytevenne - og husk, det er STAVANGER OPEN 2014 denne helgen.


STAVANGER OPEN 2014

Publisert: 22.09.2014

Husk å sette av helgen den 18. til 19. oktober - Skøytelandslaget vil være sammen med oss i uken før og under helgens løp.

 

 

 

 

 


Vi planlegger oppstart av skøyteskolen i den uken hvor løpere fra landslaget er her og vil delta med instruksjon.

Videre vil vi invitere våre og Sørmarka sine sponsorer til et foredrag og skøyteundervisning. Mer informasjon om selve løpet se neste side.


Les mer

Presentasjon i Sandneshallen

Publisert: 14.10.2014

Søndag 5. oktober fikk vi som klubb lov til å presentere hurtigløp på skøyter under en kamp mellom Sandnes Håndball klubb og St.Halvard. Dessverre tapte Sandnes, men vi fikk oppmerksomhet. Få eller ingen gikk ut i pausen, men fikk med vår presentasjon.


En takk til alle som var med og våre gutter som vist både rulleskøyter, sklibrett og strikk. Stein Oddvar Sægrov fortalte om klubben og den satsningen vi holder på med.


Skøyteskolen starter

Publisert: 08.10.2014

 

 

 


Vi tilbyr foredrag

Publisert: 18.09.2014

Vår sportslig leder Ingrid Paul og hovedtrener Mikael Flygind Larsen er nå klar for å tilby foredrag til bedrifter og idretten.

 

Vi ber om at alle medlemmer sprer dette videre til sine kontakter og arbeidsplasser. Det har allerede vært foredrag og nye er på vei inn, men vi ønsker flere. For mer informasjon, ta kontakt med leder Arne Walter Kranzmann eller nestleder Erik Dahle så vil en presentasjon av det vi kan tilby bli tilsendt. Bruk gjerne e-mail post@stavangersandnes.no da denne postkassen blir fulgt opp av flere i klubbens ledelse.


Marit siste forberedelser!

Publisert: 26.09.2014

Her i Inzell må vi vente til 1.Oktober før isen er på plass i Max Aicher Arena. Det betyr to ekstra uker med sesongforberedelse med rulleskøyter, sykkel, sklibrett og alt hva barmarkstreningen har å by på.

 

 


Les mer

Ny skøytesesong

Publisert: 26.08.2014

Da nærmer vi oss ny skøytesesong, dog noe forsinket på grunn av ombygningen i Sørmarka Arena - som sier at isen skal være klar til 3. oktober.

Vi kommer med mer informasjon når det nærmer seg, i mellom tiden bruk Min side og hent ut treningsplanen, samt følg med på denne siden "Husk på" (til høyre på denne siden) om kommende aktiviter og Facebook.

Er det noe du lurer på, send gjerne en e-post til: post@stavangersandnes.no


Marit i Inzell

Publisert: 26.06.2014

 

 

Marit er for tiden i Inzell og har sendt oss noen ord fra hennes opphold

Hilsen til Stavanger-Sandnes Skøyteklubb!

Jeg er nå tilbake på plass i Inzell hvor jeg har startet mitt andre år på KIA Speedskating Academy.

 
 

Ny sesong, nye lagkamerater og nye (i tillegg til ”gamle”) trenere håper jeg kan være med å bidra til gode resultater når vinteren kommer.

Vi har allerede unnagjort mange gode treningsøkter med fokus på både teknikk og utholdenhet for å være godt forberedt på sommerisen som er rett rundt hjørnet.

Gleder meg til å møte de av dere som kommer til Inzell i Juli!

Bilde er fra en flott tur vi gjorde med laget fra Inzell til Bad Reichenhall.


Treningssamarbeid med Oilers

Publisert: 26.05.2014

Vi har innledet et treningssamarbeid med Stavanger Oilers hvor vi i første omgang bidrar med vår treningskompetanse.

 

Vår hovedtrener Mikael Flygind Larsen hadde i sammen med noen av våre utøvere; Marit Fjellanger Bøhm, Magne Hølland, Magnus Dahle, Simen Rye og Eskil Lyngdal Sægov i dag den første treningen i Sandnes Hallen.

- Dette er et spennende samarbeid sier Mikael og klubbens leder Arne Walter Kranzmann. Oilers er Norges beste ishocky lag og vi har mye å hente og lære av den suksessen de har hatt. Til gjengjeld så kan vi bidra med vår erfaring via vår hovedtrener og tidligere landslagsløper Mikael og vår nederlandske sportslige leder Ingrid Paul, sier Arne Walter.


Sesongoppkjøring

Publisert: 23.05.2014

Klubben har startet oppkjøringen til ny skøytesesong i den norske fjellheimen. Alle våre løpere, støtteapparat, hovedtrener Mikael Flygind Larsen og sportslig leder Ingrid Paul er på treningsleir i Frafjord denne helgen.

 

Det blir trening, sosiale samvær og fokus på samhold og team work for de 35 løperne. Med Ingrid Paul og Mikael Flygind Larsen sin erfaring fra skøyte- og treningsmiljøet så skal vi bygge en klubb hvor resultater oppnås og som har plass til alle som søker skøyteglede - velkommen til oss.


Sponsormøte med Ingrid Paul

Publisert: 23.05.2014

Klubbens sportsjef Ingrid Paul holdt et foredrag om Teamwork for våre og Folkehallene sine sponsorer i Stavanger.

 

Med bakgrunn i hennes karriere som aktiv løper, trener for flere idrettsgrener, lege og nå sportslig leder i våre klubb, satt hun oss inn i det å lykkes som idrettsutøver. Det var inspirerende å høre hvilke muligheter og kriterier som ligger til grunn for det å lykkes og hvor mye teamarbeid betyr. Dette er et foredrag som flere burde ha fått med seg og klubben har lagt opp til at dette er mulig - ta kontakt med klubbens leder Arne Walter Kranzmann om du ønsker et foredrag i din bedrift.


Vi går i 17. mai toget

Publisert: 13.05.2014

 

Vi stiller opp i   17. mai toget for Sandnes og Stavanger og går under vår nye fane. Det er videre laget "russekort" dvs visittkort som skal deles ut når vi går i toget - som er lik vår nye fane, se bilde under.

Alle bør stille - våre unge lovende må bruke rulleskøyter (for de som har), sykle eller bare gå og dele ut våre "russekort". Dette er en fin anledning å vise oss frem og fortelle alle andre at vi har plass til flere på isen.


Les mer

Treningssamling Gilja/Frafjord 2014

Publisert: 29.04.2014

I fin tradisjon så inviterer klubben til treningssamling i Frafjord helgen 23-25 mai.

Ingrid & Mikael vil være med i sammen med resten av trener teamet. Program for helgen kommer og det blir lagt opp til felles sykling opp. Send påmelding til: post@stavangersandnes.no

Påmeldingsfrist 14.mai. Ved spørsmål ta kontakt med din trener.

 


Medlemsinformasjon

Publisert: 11.04.2014

 

 

Til alle våre medlemmer, stopp opp litt

For at klubbens ledelse og styre skal nå ut med informasjon til alle (e-mail), så må en melde seg inn i klubben via "Min side", se tidligere artikkel om samme sak. Her kan du selv endre opplysninger om deg selv og på den måten sikre at du får den informasjonen og annen nyttig informasjon som kun våre medlemmer har tilgang til under "Trening"

 

 


Topp rekordforhold

Publisert: 29.03.2014

Det ble satt 107 personlige rekorder og flere kretsrekorder under helgens REKORDLØP 2014 i Sørmarka Arena.

Sverre Lunde Pedersen imponerte med tiden 3.45.77 på 3000 m og 37.71 på 500 m. Flere av klubbens medlemmer satte både personlig og nye kretsrekorder. For resultater, se her

 

 

En stor takk til alle våre løpere, foreldre og andre frivillige som bidrog til at de tilreisende ga hyggelig og flotte tilbakemeldinger - det varmer og inspirerer oss i Stavanger Sandnes skøyteklubb til å sette opp et nytt løp til neste år.

Det vil komme noe mer informasjon om kretsrekorder, bilder etc på vår og kretsen sin side i løpet av uken.

Klubben takker Sørmarka Arena som sponset oss med gode løpsforhold og da spesielt til Terje Bøifot som sørget for rekordis.

Klubbens ledelse, styre og trenere takker for en flott skøytesesongen. Isen forsvinner i disse dager, så nå blir det barmarkstrening - informasjon følger fra ledere og trenere.


OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer